05.03.24

“Dat eureka-moment na een lange troubleshoot, zalig toch?!”

Bij ITC koesteren we de collega’s die dag in dag uit klaarstaan voor onze klanten en elkaar. Een van die waardevolle teamleden is Farid, een gedreven technisch consultant met een passie voor probleemoplossing en een scherp oog voor detail. Hij vertelt ons graag over zijn ervaringen, ambities en dromen binnen en buiten de muren van ITC.

Farid, technisch consultant bij ITC

In 2021 begon Farid aan de opleiding Systeem- en Netwerkbeheer aan de Hogeschool PXL. Zijn interesse in technologie en zijn drang om meer te leren brachten hem al snel in contact met ons. Na een succesvolle stageperiode werd Farid in 2022 een vast lid van team ITC.

Een vliegende start

Al voor zijn stage begon, werd Farid met open armen ontvangen. “Ik was meteen uitgenodigd voor het jaarlijks tuinfeest. Mijn zenuwen verdwenen al snel als sneeuw voor de zon wanneer ik de collega’s leerde kennen. Tijdens mijn stage deed ik allerlei dingen voor onze helpdesk, ik ging mee naar klanten en ik mocht projecten scripten met PowerShell en Power Automate. Precies wat ik graag deed, waardoor ik ook goede punten scoorde. Ik behaalde een grote onderscheiding met mijn eindwerk. Daar ben ik heel trots op, want zo evolueerde mijn stage naar een voltijdse functie.”

“Na mijn start werd ik onmiddellijk op een project gezet als IT-support bij een grote klant. Ik ben daar nog steeds het eerste aanspreekpunt wanneer iets niet werkt. Dat kunnen zowel grote als kleine problemen zijn, zoals een cloud-migratie of een defecte printer. Die afwisseling zorgt steeds voor nieuwe energie en een open mindset.”

“Ons werk bij ITC gaat verder dan enkel technische vaardigheden. Wij besteden veel aandacht aan het menselijke aspect. Ik geniet ervan om klanten tevreden te stellen. Bijvoorbeeld door problemen op te lossen waarvan ze zelf niet weten dat er een oplossing bestaat. Op de helpdesk beginnen we altijd met geduld, begrip en een luisterend oor. Zo bedenken we uiteindelijk voor alles een oplossing.”

Backspace

Na de uren

‘Verveling’ staat niet in Farid zijn woordenboek: “Ik hou van nieuwe IT-ontwikkelingen, ook in mijn vrije tijd. Nu duik ik graag dieper in de wereld van artificiële intelligentie, door bijvoorbeeld foto’s en video’s te ontwikkelen met Stable Diffusion, of door lokale LLM’s (large language models) te draaien. Daarnaast game ik graag met vrienden via Discord: Palworld, of Baldur’s Gate 3 tegenwoordig. Echt een goed spel!”

“Een filmavond of een avondje uit sla ik ook niet af. Ik hou van lekker eten en koken. Soms zie ik gerechten op TikTok die ik probeer na te maken. Vietnamees, Italiaans, of nog exotischer. En wanneer ik alleen thuis ben, lees ik filosofische boeken zoals die van Milan Kundera.”

Als je een jaar lang een andere job zou mogen doen, welke zou dat zijn?

“Ik zou iets totaal anders doen. Misschien iets met dieren…, die kennen geen computers (lacht). Dus mijn antwoord: marinebioloog. Dat lijkt me zeer avontuurlijk.”

Bij jij ook een geboren probleemoplosser?

Ben jij net als Farid en zijn toffe collega’s gepassioneerd door IT en problem solving? Wij zoeken system engineers voor een portfolio van uitdagende klanten. Bekijk onze vacatures, of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.