ITC bestaat binnenkort 15 jaar. En dat jubileum vieren we met onze klanten. Jong en oud. Eén van onze recentere klanten is infrabedrijf Hoogmartens. De Limburgse wegenbouwer bouwt sinds drie jaar voort op nieuwe hard- en software. Eigenaar Tom Hoogmartens vertelt hoe ze hun IT-infrastructuur inzetten om de verdere groei van het bedrijf te stimuleren.

Prima wisselwerking tussen meerdere partijen

“Toen ik in 2017 eigenaar werd van het familiebedrijf stonden verschillende investeringen op de agenda. Waaronder nieuwe IT-voorzieningen. Op dat moment legden we ook de eerste contacten met ITC. Na een open kennismakingsgesprek met eigenaar Mark Ponet kwam het snel tot een samenwerking.”

“Waar we vooral nood aan hadden op dat ogenblik was een nieuw ERP-softwarepakket. Dat moest vlekkeloos synchroon lopen met onze bestaande IT-infrastructuur. Tijdens de implementatiefase was er een goede wisselwerking nodig tussen ons, ITC en de softwareleverancier. Het hele proces verliep vlekkeloos. Met minimale hinder, want het meeste werk gebeurde tijdens de dal- en weekenduren.”

“Daarnaast investeerden we gericht in nieuwe hardware. Meer bepaald in een nieuwe serveromgeving. Inclusief veilige back-ups van onze data, zowel lokaal als in de cloud. In combinatie met de nieuwe ERP-software legden we een stevige IT-basis voor onze groei de komende jaren. We beheren en volgen onze projecten nog nauwkeuriger op dan voordien. Onze systemen kunnen de nieuwste updates ook probleemloos dragen. En als er toch een probleempje opduikt, dan kunnen we rekenen op 24/7 support. Heel belangrijk, want onze klanten voelen die continuïteit.”

tom hoogmartens
“Met platformen als Microsoft OneNote en Teams, inbegrepen in het Office365-pakket, delen onze mensen hun bestanden eenvoudiger en veiliger dan voorheen."

Office365 zorgt voor betere informatiedoorstroming

“De laatste jaren zijn er best wat netwerkgebruikers bijgekomen. Op regelmatige basis kopen we nieuwe laptops, scanners of printers aan. We werken voornamelijk met laptops, zowel handig op kantoor als op locatie. Iedereen heeft een eigen docking station, zodat ze met twee schermen kunnen werken.”

“Tot slot werken we met zijn allen met Office365. Vroeger kochten we telkens opnieuw Windows- en Office-licenties aan. Dat is vandaag niet meer nodig. Niet alleen voordeliger qua prijs, je software houdt ook zichzelf up-to-date.”

“Met platformen als Microsoft OneNote en Teams, inbegrepen in het Office365-pakket, delen onze mensen hun bestanden eenvoudiger en veiliger dan voorheen. Op bezoek bij een klant, via de smartphone of tablet, alle data is overal beschikbaar. Het maakt ons een pak flexibeler, zowel naar collega’s als naar klanten en partners toe”, besluit Tom Hoogmartens.

Op zoek naar een IT-partner die meedenkt?

Bij ITC zetten we sterk in op een langetermijnsrelatie met onze klanten. Dankzij onze ervaring over vele sectoren heen, kunnen we heel goed inschatten wat u nodig hebt. De sterke service krijg je er sowieso bij. Eens zien hoe goed het klikt? Mail ons of bel ons op het nummer 011 28 63 20.