• ITC Belgium

Koen Reynders (DAW): “De automatismen zijn nooit verdwenen, ook niet na onze internationalisering"


"We kregen geen undersized of oversized oplossingen voorgeschoteld die achteraf te kostelijk en te inefficiënt zouden blijken."

Het ene jaar telt je bedrijf zo’n 30 collega’s, het jaar nadien maak je deel uit van een internationale holding van meer dan 7.500 medewerkers. Toen Caparol Belgium opging in het Duitse DAW had dit ook veel implicaties op vlak van IT-afspraken. Maar dat moeilijk ook werkt, bewijst deze samenwerking op maat, die gebaseerd is op een mooie verstandhouding van intussen 7 jaar. We laten Koen Reynders, business manager en CFO bij DAW Belgium, aan het woord.


“ITC kon ons meteen heel goed inschatten"


“In 2014 klopten we voor het eerst aan bij ITC Belgium. Zij werkten op dat moment samen met ons toenmalig accountancykantoor. We lieten hen pitchen tegen nog twee andere kandidaten en al snel bleken ze echt goed met ons te matchen. Niet alleen qua prijs, maar ook qua bedrijfscultuur. Als fabrikant en leverancier van verf en gevelisolatiesystemen voor professionals moet het gewoon heel goed zijn. Daarom geven we mensen bij ons de ruimte om initiatief te nemen en eigen ideeën aan te brengen.”


“Bij ITC Belgium staan ze op dezelfde manier in het leven en dat sprak ons meteen aan. Ook het feit dat ze al veel kmo’s en grotere bedrijven onder hun hoede hadden, speelde zeker mee in onze uiteindelijke keuze voor hen. Met Marc kregen we bovendien een dedicated persoon op ons project gezet die onze IT-processen op de voet volgt en meteen bijstuurt wanneer nodig.”


“Aan de start van de samenwerking scanden ze onze volledige netwerk- en commerciële managementomgeving. Daarna moderniseerden ze zowel ons netwerk als onze hard- en software op onze site in Heusden-Zolder. Nieuwe servers, firewalls, laptops, noem maar op. Ook het onderhoud namen ze voor hun rekening. Wat me vooral opviel, was dat ze ons heel goed wisten in te schatten. We kregen geen undersized of oversized oplossingen voorgeschoteld die achteraf te kostelijk en te inefficiënt zouden blijken."Koen Reynders: “Bij ITC Belgium staan ze op dezelfde manier in het leven en dat sprak ons meteen aan. Ook het feit dat ze al veel kmo’s en grotere bedrijven onder hun hoede hadden, speelde zeker mee in onze uiteindelijke keuze voor hen."


Samenwerking light


"Sinds een tweetal jaar geleden hebben we onze samenwerking helemaal moeten reorganiseren. Ons bedrijf is dochteronderneming geworden van het Duitse DAW. Plots gingen we van 28 naar 7.600 collega’s. Bijkomend gevolg: we dienden over te stappen van onze lokale IT-infrastructuur op de autonome IT-omgeving bij DAW. Alle hard- en software die we op de werkvloer hadden staan, moesten integraal vervangen worden door die van het moederbedrijf. Bovendien zijn alle afzonderlijke vestigingen met elkaar verbonden via een Europees netwerk."


“Dat had best wat implicaties voor onze samenwerking met ITC Belgium. We moesten als het ware naar een soort van samenwerking light gaan. Het moederbedrijf zelf beslist welke toepassingen we aankopen, bij ITC Belgium brengen ze een gedeelte van deze bestellingen en leveringen - zoals bijvoorbeeld laptops - in orde. Nu en dan nemen ze nog wel een installatie van een server of harde schijf zelf in handen, maar het aantal fysieke interventies in vergelijking met vroeger is toch beperkter geworden."


“Ik blijf ITC aanprijzen bij ons moederbedrijf”


“Intussen blijf ik ITC Belgium volop promoten bij onze Duitse vrienden (lacht). De automatismen zijn aanwezig als vanouds en we weten gewoon wat we aan elkaar hebben. Er staat alvast een mooie opdracht klaar. Volgend jaar komen onze nieuwe firewalls in Heusden-Zolder aan. De IT-dienst op de hoofdzetel zorgt voor de parametrering, ITC Belgium zal de installatie op onze site voor zich nemen."


“Je kan dus zeggen dat onze samenwerking met ITC Belgium er eerder eentje op afroep is geworden. Ze staan vandaag voornamelijk in voor het fysieke netwerkbeheer. Maar ook die manier van werken blijft voortreffelijk lopen. Ze kennen ons fysieke netwerk als geen ander en staan in direct contact met onze IT’ers in Duitsland. Bij eventuele problemen of implementaties verloopt de coördinatie tussen beide partijen altijd zeer vlot. Ik weet dat ik me daar zelf nooit iets van aan hoef te trekken.”


Wij evolueren mee met jouw bedrijf


We gaan er niet flauw over doen. Hoe meer we voor jouw bedrijf kunnen doen, hoe beter natuurlijk. Maar onze hechte samenwerking met DAW Belgium bewijst dat we ons op elk moment zeer flexibel kunnen opstellen.


Met welke IT-vragen zit jouw bedrijf? Op basis van een uitgebreide kennismaking en eventuele audit schatten we de huidige situatie op jouw werkvloer in en stellen we de gepaste oplossingen voor. Van audit en advies tot implementatie: jij bent in de beste IT-handen. Klaar om de klik met ons te maken? Contacteer ons op info@itc.be voor een afspraak.

86 keer bekeken0 reacties