• ITC Belgium

“Ik wil komaf maken met het imago van de IT’er in de donkere kelder”

Bijgewerkt: 5 feb 2020
Bijna drie jaar geleden verhuisde Greg Maudens van Oost-Vlaanderen naar Limburg en stapte hij voor het eerst bij ITC binnen. Op de eerste klik was het niet lang wachten: “Het was net alsof ik bij mijn vorige job binnenstapte, maar dan een paar provincies verder.” Een man met een missie, maar ook een man van het woord. Maak kennis met onze flukse Senior System Engineer.


“Staat het kot in vuur? Zalig!”


Toen Greg bij ons aan de slag ging, had hij geen lange aanpassingsperiode nodig, ondanks de plotse provincieswitch. “Het was net alsof ik bij mijn vorige werkgever in Dendermonde binnenstapte. Een wat kleiner bedrijf, zeer familiaal, met soortgelijke producten en klanten.”


“De sfeer en beleving zijn hier net zoals ik het graag heb. Werkt een printer plots niet meer bij een klant? Dan lijkt het vaak alsof het kot er in vuur staat. Maar dat vind ik net zalig. De appreciatie is des te groter als je hun probleem oplost. Bij een groter IT-bedrijf kom je die urgentie zelden tegen. ”


“Ik doe niets liever dan vertalen”


Greg staat in voor de support on site. Dat kan vanalles zijn: onderhoud van servers, een hele hardware-infrastructuur opbouwen, geïsoleerde problemen oplossen... “Of de klant nu bij ons in de straat zit of ik naar een site in Frankrijk moet uitrukken, mijn aanpak is altijd dezelfde. Eerst een goed gesprek voeren, de oplossing snel vertalen in mensentaal en gericht aan de slag gaan.”


“Dat is het leukste aan mijn job. Ik kom met iedereen in contact, van zaakvoerder tot magazijnier. En het is net mijn grote sterkte om hun alles zo goed mogelijk uit te leggen en hen te begeleiden. Ik ben het levende bewijs dat een IT’er niet achter zijn pc in een donker keldertje zit te werken.” (lacht)

“Even aanpassen aan de Limburgse mentaliteit”


Toch was het in het begin even wennen voor Greg. “In Oost-Vlaanderen is het meer tsjik-tsjak, to the point. In Limburg is de sfeer gemoedelijker. Die typische Limburgse vriendelijkheid, zeg maar.”


“Maar we zijn gewoon een sterk team, op alle vlakken. Sales, technische dienst, helpdesk... Als ik zie wat voor werk we verzetten, zelfs ten opzichte van de grotere spelers, dan ben ik enorm tevreden. En de klant laat ons dat duidelijk weten. Ze zijn blij dat we niet zomaar binnen- en buitenwandelen, maar echt de tijd nemen om te praten en gedachten uit te wisselen.”


“Momenteel werken we trouwens aan een systeem om onze klanten nog beter te servicen. Waarmee we problemen vanop afstand kunnen detecteren, monitoren en ze zo nog sneller kunnen oplossen. Ik heb het systeem mee helpen opzetten en ga enorm trots zijn wanneer we alles live kunnen zetten.”


Backspace


Tijdens de werkuren kennen we hem door en door. Maar wie is de Greg Maudens buiten de digitale wereld?


Waar laat je graag de bits en bytes even voor achter?


“Na een zware werkweek vind je me vaak terug op het basketbalterrein. Of achter de lens van mijn fototoestel. Dat zijn dingen die me echt tot rust brengen. Ook voor een optreden of festival ben ik altijd te vinden.“


Wat doet jouw systeem wel eens crashen?


“Als er bepaalde zaken blijven aanslepen. Als ik moet blijven sleuren aan iets, dan kan ik me wel eens beginnen opwinden. Ik ben iemand die een minimum aan structuur nodig heeft.”


Ben jij in het echte leven ook een problem solver?


“Als je in de IT-sector werkt, denken veel mensen dat je echt alles kan oplossen. Dat is natuurlijk niet altijd zo, maar toch merk ik dat ik snel inzicht in iets krijg. Een tv herstellen of een kast in elkaar steken... Ik heb niet veel tijd nodig om dingen onder de knie te krijgen.”

267 keer bekeken0 reacties

ITC BELGIUM

RECHTERSTRAAT 114
3511 KURINGEN (HASSELT)

Inrit parking (achter het gebouw) via
MUGGENBEEKSTRAAT 11

3511 KURINGEN

+32 11 28 63 20

INFO@ITC.BE

BE0871.668.922

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook

UW IT-PARTNER BINNEN HANDBEREIK IN VLAANDEREN