• ITC Belgium

ITC ondersteunt scholen en gezinnen bij leren op afstand


De afgelopen weken hebben we volop contacten gelegd met scholen in de regio en de nodige overeenkomsten gesloten. Concreet betekent dit dat ouders een rechtstreekse lijn met ons krijgen in geval van technische problemen tijdens de online lessen van hun kind.


ITC Belgium gaat de samenwerking aan met verschillende Limburgse scholen. Het doel: IT-ondersteuning bieden aan schoolgaande kinderen tijdens het volgen van online lessen. Wij houden ons klaar om de kinderen snel weer op weg te zetten in geval van technische problemen. We vertellen je graag meer over dit gezamenlijk initiatief.

Frustraties en tijdverlies vermijden

Een integrale heropening van de scholen in ons land zit er momenteel nog niet in. Preteaching en leren op afstand zullen dus zeker nog een tijdje een belangrijke rol vervullen. En daar kunnen wij zeker ons steentje aan bijdragen. Want dat nog niet alles op wieltjes loopt, bleek ook de laatste dagen opnieuw duidelijk.

Een groot deel van onze expertise ligt in het helpen op afstand. Via telefonische ondersteuning of het overnemen van schermen kunnen we oplossingen bieden voor de meest prangende IT-problemen.

Normaliter gebeurt dat voor kmo’s en familiebedrijven. Die expertise willen we nu ook inzetten voor de massa’s schoolgaande jeugd, zodat zij hun schoolactiviteiten zo vlot mogelijk kunnen uitvoeren via de digitale weg. Zonder vervelende technische problemen die veel tijdverlies – en de bijhorende frustraties - kunnen opleveren.

Eerste samenwerkingen zijn een feit

De afgelopen weken hebben we daarom volop contacten gelegd met scholen in de regio en de nodige overeenkomsten gesloten. Concreet betekent dit dat ouders een rechtstreekse lijn met ons krijgen in geval van technische problemen tijdens de online lessen van hun kind.

Hierop krijgen ze zo snel mogelijk hulp van een van onze medewerkers, die vanop afstand hun scherm kunnen overnemen en zo het probleem van de baan helpen.

De scholen, op hun beurt, kunnen bij ons terecht voor gericht advies en een gratis online opleiding rond het gebruik van Microsoft Teams, een veelgebruikt samenwerkingsplatform.In ruil voor onze hulp vragen we aan de ouders om vrijblijvend een gift te doen. Deze bijdrage stroomt rechtstreeks terug naar de school van het betreffende kind


Persoonlijke bijstand is cruciaal

Op deze manier hopen we positief bij te dragen aan een vlotte heropstart van het schooljaar. Want niet iedere leerling werkt met dezelfde hardware en heeft een even sterke verbinding. Persoonlijke bijstand is dus enorm belangrijk. Door leerlingen technisch te ondersteunen tijdens hun online schoolwerk, willen we zoveel mogelijk kostbare tijd voor hen winnen.

Vrije bijdrage ten voordele van scholen

In ruil voor onze hulp vragen we aan de ouders om vrijblijvend een gift te doen. Deze bijdrage stroomt rechtstreeks terug naar de school van het betreffende kind, in de vorm van sponsoring aan de ouderraad of eventuele verdere IT-ondersteuning na afloop van deze hele crisis. Op deze manier krijgt de school zelf ook wat extra financiële ademruimte.

Een samenwerking met jouw school?

Wens je graag meer info over een mogelijke samenwerking? Contacteer ons via info@itc.be of op het nummer 011 28 63 20. Wij nemen meteen contact met je op om verdere details te bespreken. We wensen jou en je collega’s alvast veel moed en sterkte toe de komende weken en maanden.

197 keer bekeken0 reacties