Pasen is in aantocht. En dat betekent vooral dat onze vastenperiode er bijna op zit! 40 dagen geen snoep en frisdrank, maar vooral gezonde voeding. Ontdek hoe dat eraan toe ging.

Tijdens de vastenperiode gaan we bij ITC de gezonde toer op. Geen frisdrank en snoep op kantoor, maar meer fruit, yoghurt en verse soep.

Maar we gaan nog een stapje verder en werken ook een puntensysteem uit voor buiten de kantooruren. Zo gaat ongeveer de helft van onze collega’s nu ook thuis bewuster om met gezonde voeding en gezonde alternatieven. Wie toch zondigt, krijgt minpunten.

Aan het puntensysteem hangt vooral een leuke beloning vast: de persoon met het minst aantal minpunten aan het eind van de vastenperiode krijgt met Pasen een toffe verrassing!

Nog even doorbijten

De vastenperiode zit er ondertussen bijna op en we merken echt een verschil op de werkvloer. We eten en drinken niet alleen gezonder, we leren elkaar ook nog beter kennen door het te hebben over gezonde alternatieven na het werk en in het weekend. Elkaar motiveren, dat hoort er vast en zeker ook bij!

Wat zegt de weegschaal?

40 dagen vasten is een leuk idee. Maar wat als het ook nog iets op de weegschaal teweegbrengt? Daarom stonden we aan de start van de vasten allemaal op de weegschaal en deponeerden we anoniem ons gewicht in een pot. Na Pasen doen we het allemaal nog eens opnieuw en berekenen we zo het nieuwe ‘gewicht van ITC’. Meer daarover binnenkort dus!

(F)ITC

Bij ITC vinden we gezonde voeding en beweging erg belangrijk. Daarom doen we sinds kort mee aan FIT. Een puntensysteem dat ons aan het einde van het jaar vertelt wie er met zijn of haar gezondheid bezig is. En dus motiveren we mekaar volop om zoveel mogelijk FIT-punten te verzamelen.

Onze vastenperiode is slechts één van de initiatieven die loopt rond FIT. Andere activiteiten zijn:

  • Iedere maandagmiddag een groepswandeling maken
  • Wekelijks 5km wandelen
  • Wekelijks lopen en trainen om in oktober samen deel te nemen aan Dwars door Hasselt
  • Meer gezonde voeding binnenhalen in onze keuken

Blijf onze website en social media dus zeker in de gaten houden de komende periode!