Wat zijn de grootste voordelen van 5G voor bedrijven?

Kort samengevat: de gegarandeerde hoge bandbreedte en lagere latency. In de praktijk betekent dit tot 10 keer zo snel internet dan bij 4G het geval is. Websites, maar ook andere online applicaties – zoals ERP-software – zullen hierdoor veel sneller reageren en laden. Op jaarbasis levert dit in een kmo of groot bedrijf een pak tijd- en efficiëntiewinst op.

Is 5G iets voor jouw bedrijf?

Elk bedrijf is gebaat bij snellere online applicaties. Je medewerkers geraken niet alleen sneller en vanop meer plaatsen aan informatie, ook het delen van informatie en samenwerken vanop afstand gebeurt vele malen efficiënter.

Voor bepaalde types van bedrijven zal 5G straks een enorme stap vooruit zijn, zeker in verhouding tot concurrenten die beslissen om niet over te stappen. Het gaat hier vooral om bedrijven…:

  • … met veel medewerkers op de baan: bouwbedrijven, servicetechniekers, hele salesteams…
  • … waar enorm veel data online via mobiele applicaties reist
  • … met meerdere vestigingen over het land
  • … met één grote vestiging verspreid over een grote oppervlakte: bv. bedrijven in havengebieden, op luchthavens…
  • … met veel tijdelijke werkplekken

Geen hotspot-frustraties meer

Mobiel (samen)werken zal een pak toegankelijker worden. 5G zal ervoor zorgen dat je werknemers nooit meer vruchteloos naar een wifinetwerk hoeven te zoeken. Door een 5G-kaartje in je laptop te steken, werk je waar dan ook even snel en efficiënt als op kantoor.

Wij stomen je klaar voor 5G

5G bevindt zich momenteel nog in volle testfase. Op een brede uitrol is het dus nog even wachten. Het is wél het ideale moment om te bekijken hoe 5G de verschillende workflows binnen jouw bedrijf straks kan optimaliseren. Wij helpen de meerwaarden duidelijk in kaart brengen. En eens het zover is, helpen wij je graag om 5G-internet op een veilige en gebruiksvriendelijke manier te implementeren op de werkvloer.

Ben jij net zoals ons een bedrijf dat elke grote verandering het liefst een aantal stapjes voor is? Wij nodigen je uit voor een vrijblijvend gesprek om al jouw vragen over 5G voor bedrijven te beantwoorden. Maak de klik online of via het nummer 011 28 63 20.