Al vanaf dag één voelde Glenn zich thuis bij ITC. Na een hartelijk ontvangst met kennismaking en rondleiding in het gebouw, dompelde collega Kristof hem helemaal onder in de interne salesplatformen. Op dag 2 nam collega Dirk hem mee op pad als onderdeel van de opleiding voor externe sales en klantcontact. Hij leerde zijn collega’s snel kennen tijdens een potje hartenjagen, zoals ’s middags vaak de gewoonte is bij ITC.

“Bij ITC kom je niet binnen in een strakke kantooromgeving, maar in een gezellige hoeve met een informele, aangename sfeer. Je kan hier echt jezelf zijn.” beschrijft Glenn.

“Ik kies voor langetermijnrelaties”

“Voor ik bij ITC solliciteerde, heb ik gewerkt als shopmedewerker. Dat was mijn eerste ervaring met sales. Ik merkte dat de programma’s waar ik mee werkte vaak te complex waren voor de eindgebruiker. Het was meestal mogelijk om hetzelfde te bereiken met een simpelere applicatie. Dat was mijn drijfveer om dieper in de IT te duiken. Daarom begon ik ondertussen met een opleiding toegepaste informatica. Daarna ben ik gestart als software engineer. Ik ontwikkelde logistieke applicaties voor grote bedrijven. In die jobs kwam ik toch nog iets te kort.”

“Via een Facebook advertentie kwam ik in contact met ITC. Hier heb ik de perfecte combinatie van mijn vorige 2 jobs gevonden: de inhoudelijke IT-oplossingen en het sociale aspect. Wat me hier aansprak is vooral de focus op langetermijnrelaties met klanten. Een IT-oplossing in mensentaal kunnen uitleggen aan een klant geeft me veel voldoening.”

Backspace

Wat zijn jouw favoriete momenten op de werkvloer?

“Wanneer een project wordt opgeleverd en alles in de plooi valt. Dan weet je dat de klant tevreden is en dat wij ons werk goed hebben gedaan. Dit zijn momenten waar je een lange tijd naartoe leeft en wanneer alles samenkomt.”

Waar hou je je buiten de werkuren zoal mee bezig?

“3 maanden geleden hebben mijn vrouw en ik een dochtertje gekregen, dus liefst van al spendeer ik mijn vrije tijd met mijn gezin. In het weekend probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het leven met familie en vrienden. Ik sport ook graag en je vindt me regelmatig terug in de fitness. Daarnaast hebben we een Franse bulldog genaamd ‘Odin’. Het is een gezellig familiehondje, maar het is een echt figuur” lacht Glenn.

Als je een jaar lang een andere job zou mogen doen, welke zou dat zijn?

“Ik denk dat ik zou kiezen voor een job in de auto-industrie. Liefst iets met luxe- of sportwagens. Voornamelijk omdat ik elke woensdagavond een avondopleiding autotechnieken volg. Het is een hands-on opleiding om te leren werken aan auto’s. We doen bijvoorbeeld algemeen onderhoud of we leren een versnellingsbak vervangen. De inhoud is eigenlijk heel divers, maar steeds praktisch. Het is de ideale uitlaatklep na het werk.”