10.05.22

Autogroep Mullens: “We komen nog elke ochtend samen in het huis van onze ouders”

Zeven actieve familieleden verdeeld over twee generaties: een beter voorbeeld van een familiebedrijf zal je moeilijk vinden in Limburg en omstreken. We zijn dan ook fier dat Autogroep Mullens deel uitmaakt van onze kmo-familie. We geven het woord aan Sonja Mullens, die het bedrijf van haar vader samen met haar broers en zus mee de 21e eeuw inleidde.

“Goed samenwerken zit in ons DNA”

In 1954 opende Louis Mullens in het Halense Loksbergen zijn eigen Opel-garage. Wat begon als een kleine bijbouw naast de woning van hem en zijn vrouw Maria, is vandaag uitgegroeid tot een groep van vier vestigingen in Halen, Diest en Leuven. Vandaag worden er de automerken Opel, Hyundai, Suzuki en Honda verdeeld, hersteld en onderhouden.

Een per een stapten de vijf kinderen van het koppel – Gaspard, Sonja, Arthur, Dominique en An – in de familieonderneming. Sonja Mullens, die vandaag als accountant-boekhoudster werkt voor het familiebedrijf, vertelt: “Veel mensen hebben zich al afgevraagd hoe dat er in de praktijk aan toe gaat tussen ons vijven. Maar voor wie op zoek is naar spanning, moet ik teleurstellen (lacht). Het zit blijkbaar in het Mullens-DNA dat we ook goed professioneel met elkaar kunnen opschieten. Dat maakt dat we altijd sterk hebben kunnen samenwerken.”

“Voorbeeld genomen aan onze ouders”

Ondanks die spreiding doen de broers en zussen er alles aan om de familiale banden warm te houden. “Elke ochtend komen we om 7u30 met zijn allen samen in Halen, in het ouderlijk huis. Daar bespreken we de heetste hangijzers en van daaruit rijdt ieder naar zijn of haar vestiging.”

“Onze ouders hamerden er ook altijd op dat we respectvol en eerlijk moeten omgaan met onze klanten en vooral dat we beide voeten op de grond moeten houden. Hun waarden en vooral hun gedrevenheid dienen nog elke dag als voorbeeld.”

“Klanten worden bij ons nog altijd behandeld als mensen. Mensen met een leven, met een eigen levenspatroon."

“We doen het voor onze klanten, niet voor de aandeelhouders”

Op bijna 70 jaar tijd is er ongetwijfeld heel veel veranderd in de wagenbusiness. “Dat klopt. Er lopen vandaag tal van mastodonten rond die kleinere kmo’s proberen over te nemen. Enerzijds zijn we niet blind voor de realiteit, maar anderzijds liggen er volgens ons nog veel opportuniteiten om het verschil te blijven maken bij de klant. Want voor die mastodonten is het vaak te doen om de aandeelhouders, de klant is meestal maar een bijzaak.”

“Klanten worden bij ons nog altijd behandeld als mensen. Mensen met een leven, met een eigen levenspatroon. Wie bij ons zijn wagen wil binnenbrengen, kan al binnenrijden vanaf half 7 ’s morgens en kan ook ’s avonds nog tot half 7 bij ons terecht. Een service die je nog maar weinig terugvindt, volgens ons. Voor ons is het de normaalste zaak ter wereld dat mensen geen verlof hoeven in te zetten om hun wagen te komen brengen of halen.”

“Die boodschap dragen we vandaag ook dagelijks over aan de volgende generatie in het bedrijf. Met Ans en Simon hebben we twee jonge geesten in de zaak staan die dat zeker met verve zullen doen. Net als iedereen krijgen ze de ruimte om hun eigen weg bij ons te vinden.”

3 vragen, 3x digitaal

Welke diensten neemt Autogroep Mullens bij ITC af?

“We kopen al onze pc’s, laptops en printers bij ITC aan. Ze onderhouden ook het netwerk tussen onze verschillende vestigingen, waardoor we probleemloos vanuit eender waar kunnen werken. Ook onze telefooncentrale en draadloos internet hebben ze helemaal op punt gezet.”

Wat appreciëren jullie het meest in een samenwerking met ITC?

“Net als ons zijn ze bij ITC heel klantgericht, met een heel familiale manier van samenwerken. We zijn al klant bij hen sinds de dag dat Mark Ponet ITC oprichtte. Ze staan altijd klaar, je mag altijd bellen wanneer je wil en ze zullen voor je zorgen.”

Welke digitale investeringen hebben jullie nog op de planning staan?

“Momenteel werken we nog met fysieke servers in elk van onze vestigingen. Alleen in Halen werken we deels via de cloud. We willen wel toewerken naar een scenario met één centrale server. Dat zal waarschijnlijk onze volgende grote investering worden.”

Wat zoekt jouw bedrijf in een IT-partner?

Of je nu een familiebedrijf, eenmanszaak of grote kmo hebt, of over één of twintig vestigingen beschikt: bij ITC hebben we tientallen jaren ervaring met bedrijven uit tal van sectoren. En dat heeft ertoe geleid dat wij over een speciale gave beschikken, een colleGAVE.

Wens je graag meer te weten te komen over onze manier van werken? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende afspraak zodat we kunnen bespreken wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Neem alvast contact met ons op en wij doen de rest!