22.10.21

“Ik heb maar een paar woorden nodig om mijn collega’s te begrijpen”

Van kabelspaghetti blijft hij liever weg, maar schotel hem een planningvraagstuk voor en hij ontrafelt het met plezier. Maak kennis met onze collega Philip, iemand die als geen ander de klik zoekt én weet te vinden.

“Ik probeer altijd de sfeer erin te houden”

Als lid van ons administratief team focust Philip zich voornamelijk op de planning van zijn collega’s. “Wanneer we een technisch issue bij een klant niet kunnen oplossen via onze helpdesk, moeten we ter plaatse gaan. Denk maar aan een dringende interventie of een groot project, zoals een mailintegratie of een serverinstallatie.”

“Maar in de praktijk spring ik overal een beetje bij als dat nodig blijkt. In het magazijn, bij de collega’s van sales… Je kan dus wel zeggen dat ik zowat in contact sta met iedereen binnen ITC. Ik hang ook vaak aan de lijn met klanten.”

“Los van wie ik tegenover me heb: ik probeer altijd de goede sfeer erin te houden. Naar het schijnt ben ik nogal jeugdig van geest. Voor mijn collega’s was dat in het begin ongetwijfeld even wennen, maar intussen zijn ze wel aan mij gewoon, denk ik (lacht).”

“Het komt dus wel vaker voor dat ik een woordspeling of grapje in het gesprek gooi. Als er dan onverwachts schatergelach terugkomt, dan is dat altijd mooi meegenomen.”

Exit architectuur, enter IT

Vandaag zit Philip al meer dan 20 jaar in de IT-branche, maar als jonge student koos hij voor architectuur. “Maar heel lang duurde dat avontuur niet. Op mijn kot zat het vol met computermannen en niet veel later schreef ik me ook in voor een opleiding in informatica.”

“We spreken dan nog over eind de jaren 90. Bijlange niet iedereen had op dat moment een computer en internet was nog geen commercieel gegeven zoals vandaag. Ik kreeg van mijn ouders een tweedehandscomputer waar ik mijn taken op kon maken en waar ik hooguit nog wat spelletjes op kon spelen.”

“Het komt wel vaker voor dat ik een woordspeling of grapje in het gesprek gooi. Als er dan onverwachts schatergelach terugkomt, dan is dat altijd mooi meegenomen.”

“Communicatie is altijd de rode draad geweest”

“Zowel bij ITC als bij mijn vorige jobs heb ik meermaals mogen proeven van zowel de saleskant als de technische kant van de IT-wereld. Zowel naar particuliere als naar professionele klanten toe. Ik ben heel dankbaar dat ik al die kennis heb mogen verzamelen.”

“Maar de absolute rode draad is altijd communicatie geweest. Binnen mijn huidige functie vallen alle puzzelstukjes mooi samen. Vraag me niet om een server te bekabelen of grote technische issues te helpen oplossen. Veel praten, snel schakelen, de juiste prioriteiten stellen, dat is echt mijn ding. En vlot communiceren met mijn collega’s. Na bijna vier jaar bij ITC Belgium heb ik maar een paar woorden nodig om hen te begrijpen.”

“Spelelement blijft aanwezig in mijn vrije tijd”

Wat gebeurt er eens de schermen uit gaan bij ITC Belgium? “Ik besteed in de eerste plaats graag veel tijd met mijn kinderen. En ook het kind in mezelf entertain ik graag zo vaak mogelijk.”

“Ik probeer in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk spel te betrekken in mijn vrije tijd. Zo ben ik een gamer in hart en nieren, maar door tijdsgebrek komt het er niet altijd van. Wat ik het liefst speel? Vroeger waren dat meestal shooters, maar vandaag zijn dat vooral openwereldavonturen of games met een stevige portie strategie erin. Daarnaast ben ik grote fan van virtuele bordspelen die we spelen via online communities. ”

“En als ik nog wat tijd over heb, experimenteer ik graag met vanalles en nog wat. Een digitaal fotokadertje in elkaar knutselen, elektronica aansturen via de Raspberry Pi, smart applicaties uittesten. Alleen blijft het te vaak bij experimenteren. Ik ontdek heel graag hoé dingen technisch in elkaar steken, maar het komt maar zelden tot een afgewerkt product (lacht).”