29.11.19

Filip Colson: “Iedere medewerker moet geloven in ons verhaal”

ITC en ondernemers: dat klikt. Verzekeringsmakelaar Filip Colson, aan het hoofd van drie verzekeringskantoren over heel Limburg, vertelt je graag over zijn dagelijkse drijfveren als ondernemer.

filip colson
Wat begon als een vakantiejob in het verzekeringskantoor van zijn vader leidde tot een leven als zaakvoerder van drie kantoren over heel Limburg.

Waar ondernemersbloed vloeit, zijn we altijd graag in de buurt. Zeker als familie een centrale rol speelt. Want net als ITC zijn veel van onze klanten door en door familiebedrijven. Verzekeringsmakelaar Filip Colson, intussen aan het hoofd van drie verzekeringskantoren over heel Limburg, vertelt je graag over zijn dagelijkse drijfveren als ondernemer.

Horeca versus verzekeringen

21 jaar geleden studeerde Filip Colson af als specialist in boekhouding en verzekeringen. Toch waren zijn toekomstplannen toen nog niet helemaal duidelijk. “In mijn studententijd heb ik verschillende jaren vakantiewerk gedaan in de horeca. Dat vond ik altijd heel leuk om te doen.”

“Uiteindelijk besliste ik toch om aan de slag te gaan bij Verzekeringen Colson, de firma van mijn vader. Ik ben nu eenmaal opgegroeid in een familie van zelfstandigen (lacht). Dat begon met een vakantiejob, maar sindsdien ben ik altijd blijven plakken.”

“Geen moeite om persoonlijk karakter te bewaren”

“Jarenlang hebben we gewerkt met een klein team van twee vaste medewerkers in ons kantoor in Bree. Een aantal jaren na mijn intrede binnen de onderneming, nam ik de plaats van mijn vader in als zaakvoerder. In het begin was dat even wennen, maar onder zijn vleugels heb ik veel geleerd.”

Vandaag is de situatie nog amper te vergelijken. “Doorheen de jaren zijn we fors uitgebreid en zitten we met zijn 25 verspreid over drie kantoren, in Bree, Bocholt en Genk. Dat is in mijn ogen heel natuurlijk gegroeid. Ik vind het wel cruciaal dat iedereen mee is ons verhaal. Dat we persoonlijke, menselijke raad blijven aanbieden. Advies en ontzorging met een gezicht, altijd in combinatie met een vlekkeloze service.”

“Ondanks die groei heb ik het nooit moeilijk gevonden om onze identiteit en persoonlijkheid te bewaren. We zijn geen grote boîte, ik zit niet in een glazen piramide boven de rest. Zelf ben ik nog dagelijks op de baan en ga ik op bezoek bij onze klanten, hoe groot of klein ze ook zijn.”

filip colson
“Ik ben trots om te zeggen dat we in alle onze vestigingen volledig papierloos werken. Geen dossiermappen meer, alles digitaal."

“Netwerken moet natuurlijk blijven”

Is het als ondernemer belangrijk om veel tijd te investeren in netwerken? “Zelf ben ik nooit grote fan geweest van grote netwerkevents. Ik ben nog altijd van mening dat de trouwste contacten er komen op natuurlijke wijze. Klanten die oprecht positieve reclame voor je maken en je nummer doorgeven omdat ze tevreden zijn van je diensten.”

“Dan investeer ik die tijd liever in het contact met collega’s. Door een aantal keer per jaar er samen op uit te trekken. Of door iedereen thuis uit te nodigen voor een gezellige barbecue. Dat is intussen jaarlijkse traditie geworden.”

Twee vragen, twee keer digitaal

Wat is jullie belangrijkste digitale verwezenlijking van de afgelopen jaren?

“Ik ben trots om te zeggen dat we in alle onze vestigingen volledig papierloos werken. Geen dossiermappen meer, alles digitaal. We zouden het niet meer op een andere manier willen. Ook als we klanten bezoeken, doen we alles via de tablet. Een enorm gemak voor beide partijen.”

Wat is volgens jullie de meest onderschatte verandering?

Naast dubbele schermen en een betere beveiliging van onze bestanden en systemen, mogen we ook niet vergeten dat onze telefooncentrale er enorm op vooruit is gegaan. Alles oproepen worden automatisch doorgeschakeld buiten de uren en we bellen ook een pak voordeliger dan voorheen.”

Hoe kunnen we jouw onderneming naar een hoger niveau tillen?

Bij ITC begrijpen we hoe belangrijk het is om te kunnen steunen op een sterke technische en digitale infrastructuur. Van eenmanszaak tot grote kmo, wij hebben alle diensten, producten en voorzieningen in huis om comfortabeler én efficiënter te werken. Maar laten we eerst de klik maken. Contacteer ons en vertel ons jouw verhaal.