Al meer dan veertig jaar lang staat Firmin Claes aan het roer van het gelijknamige accountantsbureau in Halen. Zijn visie is duidelijk: ondernemen is orde nemen. “Want dat is de absolute basis om onze klanten de service te bieden die ze verdienen.” Een visie die we bij ITC zeker delen.

“De kmo’s trekken de kar”

Samen met zijn elf medewerkers draagt Firmin Claes zorg voor de accountancy en fiscaliteit van flink wat kmo’s. “Mijn respect voor hen is enorm groot. Want zij moeten keihard werken om er te geraken.”

“Winston Churchill sprak ooit de volgende interessante woorden uit: “Sommige mensen zien de ondernemer als een op buit beluste wolf, die ze dood moeten slaan. Anderen zien hem als een koe, die men zonder ophouden kan melken. Maar slechts weinigen zien hem zoals hij werkelijk is, namelijk als een paard dat de kar moet trekken.”

“Zo zie ik het zelf ook. De kmo’s trekken de kar van onze economie. Ook al hebben ze vaak de perceptie tegen of worden ze verkeerd begrepen door het grote publiek.”

Eerste indruk

Om die kmo’s net voor de volle 100% te kunnen bijstaan, laten Firmin Claes en zijn collega’s niets aan het toeval over. En dat begint al bij de eerste ontmoeting. “Er zijn drie cruciale zaken om te slagen in ons opzet: orde, orde en nog eens orde. Als je bij ons binnenstapt, dan zie je meteen dat we goed functioneren. Dat geldt trouwens altijd en overal vind ik.”

“Een foutloos parcours kan je natuurlijk nooit afleggen, maar je kan er wel alles zelf aan doen om een goede indruk na te laten. En die aanpak appreciëren onze klanten ook: iedere dag hard werken, orde en stiptheid. We gaan op zoek naar concrete oplossingen, niet naar de fouten.”

“Ik kom bijvoorbeeld zelden of nooit te laat aan op mijn bureau of bij een klant. Mijn kantoor en bureau zien er altijd clean uit. Dat hoort er allemaal bij. Met dat als basis probeer ik elk dossier uit te voeren alsof het mijn eigen dossier is. Net zoals een aannemer die zijn eigen huis bouwt.”

Twee vragen, twee keer digitaal

“We werken ongeveer al dertig jaar samen met Mark Ponet. Sinds hij ITC opstartte, zijn we altijd een vaste klant gebleven.”

Hoe belangrijk is het digitale aspect in de wereld van de accountancy?

“Enorm belangrijk. Sinds 2012 werken we voor 90% digitaal: onze fiscale dossiers, bankrekeninguittreksels, boekhoudstukken…”

Wat appreciëren jullie het meest aan een IT-partner?

“Dat ze onze filosofie volgen: werken alsof ze het voor zichzelf zouden doen. ITC is op dat vlak een uitstekende partner. Een voorbeeld: onlangs zijn we verhuisd. Namiddag ruimde iedereen zijn bureau op. De ochtend nadien was alles tot in de puntjes afgerond in het nieuwe gebouw: de serveroverdracht, een nieuwe telefooninstallatie, nieuwe schermen… En dat net dankzij die vlekkeloze voorbereiding. Samen leveren we topprestaties.”

Hoe kunnen we jouw onderneming naar een hoger niveau tillen?

Bij ITC begrijpen we hoe belangrijk het is om te kunnen steunen op een sterke technische en digitale infrastructuur. Van eenmanszaak tot grote kmo, wij hebben alle diensten, producten en voorzieningen in huis om comfortabeler én efficiënter te werken. Maar laten we eerst de klik maken. Contacteer ons en vertel ons jouw verhaal.