12.02.21

“Ik weet perfect waar onze klanten elke dag mee bezig zijn”

Zijn roots bij ITC gaan terug tot ver voor de oprichting van ons familiebedrijf. Hij heeft zelfs nog de huidige tweede generatie aan het hoofd van het bedrijf weten geboren worden. Op zijn gedrevenheid zit na al die jaren nog steeds geen sleet. Integendeel! Maak kennis met key accountmanager Marc, kind aan huis bij zowel onze nieuwe als onze eeuwig trouwe klanten.

“Op al die jaren ben ik zelden of nooit een klant kwijtgeraakt, en dat geeft toch aan dat onze aanpak loont."

“Van gedreven groep naar gestroomlijnd geheel”

Vandaag is Marc de vertrouwenspersoon van klanten die nog net dat extra tikkeltje aandacht en opvolging eisen. “Dat kan heel ver gaan: zoals het opstellen van controlechecklists voor bestellingen die massaal naar het buitenland worden opgestuurd. Maar evenzeer ’s morgens vroeg de wagen instappen om tijdig nog iets bij de klant te krijgen.”

Zelf stapte Marc in 2007 voor het eerst bij ons binnen. “Maar de klik met oprichter Mark Ponet, die was er al langer. Eind jaren 80, voor het ITC-tijdperk, waren we al eens collega’s. Goeie collega’s. Om er daarna hier een vervolg aan te breien, voelde meteen heel natuurlijk aan. Sinds kort heeft Marks dochter Inneke de leiding over het bedrijf. Een heel speciaal gevoel, want ik herinner me haar geboorte nog levendig.”

“Mijn overstap naar hier bleek alleszins een geweldige keuze. Ik heb het bedrijf zien evolueren van een team van heel gedreven mensen naar een gestroomlijnd geheel met waterdichte procedures, zonder die persoonlijke en spontane touch te verliezen.”

“Zelden een klant kwijtgeraakt”

“Die persoonlijke aanpak past perfect bij ITC als bedrijf én mezelf als persoon. Ik luister graag naar klanten en weet perfect waar ze iedere dag mee bezig zijn. Sommige van die relaties gaan zelfs tot begin jaren 90 terug. In sommige bedrijven weet ik waarschijnlijk het koffiezetapparaat beter staan dan vele nieuwelingen (lacht).”

“Op al die jaren ben ik zelden of nooit een klant kwijtgeraakt, en dat geeft toch aan dat onze aanpak loont. Het mooiste compliment? Dat ze onze kwaliteit als benchmark gebruiken voor hun samenwerkingen met andere leveranciers.”

"Sinds kort heeft Marks dochter Inneke de leiding over het bedrijf. Een heel speciaal gevoel, want ik herinner me haar geboorte nog levendig."

Backspace

Tijdens de werkuren kennen we hem door en door. Maar wie is de Marc buiten de digitale wereld?

Is die liefde voor IT er altijd geweest?

“Zeker en vast. Mijn eerste computer was de Commodore 64, eind jaren 80. Maar daarna heb ik jarenlang geen “volledige” pc meer gekocht. Zoals zoveel computerfanaten stelde ik zelf mijn pc’s samen. Tot de welbekende home computers de wereld veroverden.”

“Maar mijn interesse in pc’s en toebehoren woedt nog volop. Ik lees me nog elke week bij over de nieuwste technologieën, grafische kaarten, harde schijven, noem maar op.”

Game je graag?

“Een fervente gamer ben ik misschien niet, maar zo nu en dan speel ik wel graag een virtual of augmented realitygame, zoals Ingress Prime.”

Waar kan jij jezelf helemaal in kwijtraken?

“Los van mijn werk? Een paar jaar geleden investeerde ik in een semiprofessionele drone met een 4K-videocamera. Dat brengt me letterlijk los van de wereld. De beelden die je daarmee kan maken – waar dat toegelaten is natuurlijk – geven echt een unieke kijk op onze wereld. Plus, het vliegen zelf blijft natuurlijk ook enorm plezant (lacht).”