06.05.20

Koptelefoon met ruisonderdrukking: de Jabra Evolve 75 uitgetest

Hoezeer maakt een koptelefoon met ruisonderdrukking het verschil? Je hebt er wellicht al vaak van gehoord, maar doet het perfect wat je ervan zou verwachten? Jan Martens, medezaakvoerder van marketingbureau Expliciet, testte de Jabra Evolve 75 – in coronatijden – zowel op kantoor als thuis uit.

koptelefoon met ruisonderdrukking

Hoezeer maakt een koptelefoon met ruisonderdrukking het verschil? Je hebt er wellicht al vaak van gehoord, maar doet het perfect wat je ervan zou verwachten? Jan Martens, medezaakvoerder van marketingbureau Expliciet, testte de Jabra Evolve 75 – in coronatijden – zowel op kantoor als thuis uit.

Active noise cancelling: je eigen bubbel

Dit product heeft niet alleen vele mogelijkheden, maar ook vele namen. Active noise cancelling headphones, geluiddempende koptelefoon, koptelefoon met ruisonderdrukking…

Hoe het precies werkt? Dankzij een actieve geluidsfilter onderdruk je storende omgevingsluiden. Kort samengevat: de koptelefoon neemt de luidste omgevingsgeluiden op en zet die om in stille geluidsgolven, zodat je nog amper iets hoort van wat er rondom je gebeurt. Absolute stilte in je eigen bubbel.

Zeker in tijden van thuiswerk kan dit een welgekomen oplossing bieden. Denk maar aan de buurman die het gras zit te maaien, spelende kinderen in huis, een kokende partner… Maar ook eens we met zijn allen terug op kantoor zitten, vormen deze headphones een sterke buffer tegen drukke werkomgevingen vol rinkelende telefoons en converserende collega’s.

Groot verschil in prijs én kwaliteit

Van 100 tot zelfs 400 euro, de prijzen verschillen enorm. Bovenaan de prijsladder vind je de meest complete koptelefoons met ruisonderdrukking terug: een maximale geluiddemping, indrukwekkende geluidskwaliteit én extra features zoals bluetooth-koppeling, een ingebouwde microfoon of het opnemen van inkomende oproepen. Daarnaast spelen ook design en draagcomfort een belangrijke rol.

koptelefoon met ruisonderdrukking

Getest: de Jabra Evolve 75 (ca. 250 euro)

Dat hoge kwaliteit niet altijd een hoge prijs hoeft te betekenen, bewijst de Jabra Evolve 75. Op vlak van prijs bevindt deze koptelefoon met ruisonderdrukking zich in het middensegment. En ook de performance van deze headphones stelt allerminst teleur. Niet alleen wij waren meteen overtuigd. Ook Jan Martens van marketingbureau Expliciet, een van onze klanten, kwam snel tot een positieve conclusie.

“Op kantoor kan het met bijna dertig collega’s in de buurt best druk worden. En op het thuisfront zitten we op het gelijkvloers met een zaak waar dagelijks veel volk over de vloer komt en is er ook animo te over met onze hond en ons klein dochtertje.”

“Ik zocht al een tijdje een gepaste koptelefoon met ruisonderdrukking. Op aanraden van ITC probeerde ik de Jabra Evolve 75 uit. Het duurde niet lang voor ik besliste om definitief deze headphones aan te kopen.”

De beoordeling van Jan:

GELUID

  • Zeer goede onderdrukking van het omgevingsgeluid
  • Ook sterke geluiddemping naar buiten toe: omstaanders horen geen muziek of kunnen niet meeluisteren met telefoongesprekken
  • De tegenpartij aan de andere kant van de lijn hoort niets van eventueel lawaai in jouw buurt. De microfoon dempt als het ware het omgevingsluid, zodat jouw stem altijd duidelijk de bovenhand heeft.

FUNCTIONALITEIT

  • Eenvoudig calls opnemen met één druk op de knop
  • Gelijktijdige koppeling met smartphone (via bluetooth) en met je laptop of pc (via USB).
  • Handige mutefunctie als je de microfoon naar boven draait, bijvoorbeeld tijdens het hoesten of niezen, of wanneer een collega iets komt vragen.
  • Passthrough-knop: stop de geluiddemping met een druk op de knop en hoor alles alsof je je headset hebt afgezet. Je moet dus niet telkens je headset van je oren halen als iemand je iets komt vragen.

VORMGEVING & BATTERIJ

  • Mooi en compact design
  • Praktische houder/oplader die weinig plaats inneemt
  • Batterij heeft een lange levensduur

Koptelefoons met ruisonderdrukking voor jouw bedrijf?

Jan bleek alvast sterk overtuigd. Ook wat ons betreft is de Jabra Evolve 75 een ideale kennismaking met de wereld van active noise cancelling headphones. Zeker gezien zijn sterke prijs-kwaliteitverhouding.

Uiteraard beschikken we nog over tal van andere oplossingen. Wij adviseren je met plezier over de geschikte investering. Contacteer ons via mail of bel naar het nummer 011 28 63 20. We schieten meteen voor je in actie.