ITC bestaat binnenkort 15 jaar. En een jubileum, dat vier je het beste met je klanten. Om onze samenwerking extra in de kijker te zetten, geven we hùn het woord. In deze blog is het de beurt aan Tribù, leverancier van exclusief tuinmeubilair. Wat herinneren zij zich nog over de allereerste klik en over alles wat volgde?

Nog voordat er zelfs sprake was van ITC legden oprichter Mark Ponet en Lode De Cock, stichter en voorzitter van Tribù, de eerste contacten. “Je kan bijna zeggen dat we allebei in een vorig leven zaten. Mark was op dat moment, eind jaren 80, nog computerverantwoordelijke bij onze leverancier Veldeman. Tribù droeg toen nog de naam NV De Cock.”

“Allesbehalve de agressieve verkoper”

“Als jonge ondernemer was ik druk bezig met het aanleggen van een adressenboekje. Rond 1987 krioelde het van de aanbieders die de IT-markt zo snel mogelijk wilden bestormen. Maar in tegenstelling tot de vlotte, agressieve verkopers die de kmo’s bestookten, hanteerde Mark Ponet een heel andere aanpak.”

“Eigenlijk deelde hij veel waarden die ook aan de basis van Tribù lagen: engagement, respect, verantwoordelijkheid en passie voor zijn werk.”

Hobbelige opstart

“Toegegeven, de eerste momenten van de samenwerking verliepen nog niet op kruissnelheid. Mark had net zijn eigen netwerk opgebouwd en aan ons verkocht. Dat moest hij bij ons implementeren.”

“Dat kostte best wat moeite. De eerste maanden zat hijzelf met één van zijn collega’s dikwijls tot in de late uurtjes door te werken om alles rond te krijgen. Maar hun bekwaamheid en gedrevenheid zorgden ervoor dat alles tijdig opstartklaar was.”

“Samen gegroeid als bedrijf”

“Vandaag zitten we dertig jaar verder en zijn beide bedrijven een paar stevige maten groter. Ons huidige IT-systeem is bijvoorbeeld van een totaal ander niveau dan indertijd. Maar op de samenwerking is geen sleet gekomen. Al kan van Mark en mezelf niet gezegd worden dat we er nog even fris uitzien na al die jaren (lacht).”

Klaar om een toekomst op te bouwen?

Een compleet nieuwe IT-infrastructuur, IT-support door onze ervaren betrouwbare helpdesk, (cloud) hosting of aangepaste software? Ons aanbod is divers en aanpasbaar op maat van jouw bedrijf. Ongeacht in welke sector je actief bent, ITC helpt je graag mee een verhaal voor de lange termijn op te bouwen.

Heb je nog vragen of wil je graag eens samenzitten? Contacteer ons meteen.