02.03.20

Losse of ingebouwde docking station voor je laptop?

Met een docking station tover je elke laptop om tot een werkstation op maat van elke unieke opdracht. Maar kies je voor een ingebouwde of losse docking station?

Losse of ingebouwde docking station

Werken met een laptop biedt enorm veel vrijheid. Saven, dichtklappen en je bent vertrekkensklaar. Maar zeker in functies waar het visuele belangrijk is, is een groot scherm met levendige kleuren een absolute must. Met een docking station tover je elke laptop om tot een werkstation op maat van elke unieke opdracht. Maar kies je voor een ingebouwde of losse docking station?

Wat doet een docking station precies?

Kort samengevat, schenkt een docking station je laptop tal van extra mogelijkheden zonder dat je een aparte pc nodig hebt.

Verbind je laptop met de docking station en vervolgens met één of meerdere externe schermen, maar ook een apart toetsenbord, muis of zelfs netwerk. Je laptop wordt als het ware de aandrijver, de processor van dienst. Je docking station stuurt alle nodige signalen door zodat werknemers in alle flexibiliteit kunnen werken. Van vertegenwoordiger over grafisch vormgever tot manager.

Veelheid aan functionaliteiten

De markt van de docking stations voor laptops is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Waar een tijdje geleden ieder model van laptop slechts compatibel was met één bepaald type docking station, geniet je vandaag veel meer flexibiliteit. Zo sluit je bijvoorbeeld de HP Thunderbolt Dock G2 met eenzelfde aansluiting aan op alle recente laptopmodellen van het merk.

Naast de klassieke modellen bestaan er ook meer geavanceerd docking stations. Zo beschikken sommige docks binnen de bovengenoemde Thunderbolt-reeks over een ingebouwde audiomodule waarmee je snel en handig kan deelnemen aan een conference call. Telkens met diezelfde Thunderbolt-aansluiting.

Losse of ingebouwde docking station

Losse of ingebouwde docking station?

De meest docking stations zien eruit als kleine, losse modules die letterlijk de verbinding maken tussen je laptop en een extern scherm of zelfs beamer, een toetsenbord, netwerk… Niet alleen nemen ze amper plaats in op je bureau, bepaalde uitvoeringen zien er nog eens knap en professioneel uit.

Een sterke aanwinst voor jobprofielen die vooral vaak onderweg zijn of op bezoek gaan bij klanten, is de extra gestroomlijnde USB-C Travel Dock van HP. Supercompact, en met één kabeltje maak je de verbinding met de benodigde apparatuur in je buurt en laad je tegelijkertijd je laptop op.

Ben je als de dood voor kabels die over het hele bureau lopen? Dan is een monitor met ingebouwde docking station de redder der clean desks. Een dergelijke docking monitor integreert alle nodige aansluitingen, zodat de verbinding met je laptop eenvoudig, snel en netjes verloopt. Deze oplossing is bovendien extra ergonomisch, want je scherm is in hoogte verstelbaar en volledig kantelbaar.

ITC: van het eerste advies tot en met de aansluiting

Bij ITC werken we samen met bedrijven van alle groottes en uit alle mogelijke sectoren. Daarom beschikken we over de juiste kaarten om jou het juiste voorstel te doen. Wij hebben een volledig zicht over alle bestaande oplossingen op de markt en bieden onafhankelijk advies op maat van jouw bedrijf. Keuze gemaakt? Wij zorgen dat elke werknemer zo snel mogelijk aan de slag kan met zijn nieuwe opstelling.

Zie jij zeker wat in docking stations voor jouw bedrijf? Contacteer ons en we gaan samen op zoek naar de beste oplossing!