02.11.23

Microsoft 365 Copilot: neem voorsprong met artificiële intelligentie

Artificiële intelligentie is in een mum van tijd uitgegroeid tot een fenomeen, en via ChatGPT is het snel de meest geadopteerde technologie ooit geworden. In een recordtijd kreeg artificiële intelligentie toegang tot de markt en werd het wereldwijd beschikbaar. Het is een begrip geworden met een overduidelijke meerwaarde, en als bedrijf wil je niet achterblijven. Maar hoe implementeer je artificiële intelligentie in jouw bedrijf?

Microsoft 365 Copilot

De kracht van artificiële intelligentie

ChatGPT is gebouwd op een superkrachtig taalmodel en heeft het vermogen om ongekend te schalen. Deze technologie heeft de wereld veroverd en wordt steeds waardevoller naarmate we meer gebruik maken van AI-aangedreven toepassingen. Het model is echter niet zonder beperkingen. Het beschikt alleen over publieke gegevens tot 2021, wat betekent dat de informatie die het bevat enigszins verouderd kan zijn.

Toch is ChatGPT slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de mogelijkheden van AI en taalmodellen. Microsoft heeft de potentie van deze technologie gezien en zet zwaar in om deze krachtige AI-tools verder te ontwikkelen. Onder meer via Bing Chat en Microsoft 365 Copilot.

Bing Chat: altijd up-to-date met bronvermelding

Een interessante ontwikkeling is Bing Chat, een gratis beschikbare en toegankelijke tool die vergelijkbaar is met ChatGPT, maar met een cruciaal voordeel: het is altijd up-to-date. Bing Chat houdt informatie bij tot gisteren, wat betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens. Een ander voordeel is dat Bing Chat altijd verwijst naar de bron van de informatie, waardoor je verzekerd bent van betrouwbare en traceerbare informatie.

Krachtige zoekfunctie voor Microsoft 365 gebruikers

Voor Microsoft 365-gebruikers is er nog een extra troef: Bing Chat Enterprise Search. Dit is een krachtige zoekfunctie die je kan activeren om snel toegang te krijgen tot informatie op je systeem. Het is een handige tool voor het vinden van antwoorden op vragen.

Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot: slimme zakelijke oplossingen

De opkomst van AI gaat veel verder dan alleen taalmodellen. Microsoft’s benadering van AI wordt weerspiegeld in de naam “Copilot,” wat staat voor alles wat Microsoft met AI doet in zakelijke toepassingen:

  • Copilot voor Teams

Copilot helpt je in Teams door vergaderingen samen te vatten, actiepunten te identificeren, toe te wijzen en deadlines in te stellen.

  • Copilot voor Powerpoint

Copilot kan automatisch een PowerPointpresentatie genereren in de door jou gewenste stijl en met de gewenste template, gebaseerd op een door jou aangeleverd document of onderwerp.

  • Copilot voor Word

Of je nu een sollicitatiebrief moet schrijven of andere documenten, Copilot voor Word biedt context en richtlijnen om je snel op weg te helpen.

Neem voorsprong op de concurrentie

Het staat vast, AI zien we meer en meer terugkomen in de toekomst. Denkt jouw bedrijf al na over de manieren waarop AI waarde kan toevoegen? Artificiële intelligentie kan worden toegepast in vrijwel alle bedrijfsprocessen. Microsoft Copilot maakt namelijk niet enkel gebruik van informatie op het web, maar haalt ook input uit de interne data van je bedrijf. Dit is een schat aan informatie die zeer nuttig gebruikt kan worden. Daarom is het ontsluiten van jouw bedrijfsgegevens stap 1 om te profiteren van de voordelen van AI.

Om ervoor te zorgen dat je bedrijf klaar is om deze technologie te omarmen, is het belangrijk om te investeren in moderne, toekomstbestendige software en infrastructuur. Oude systemen en applicaties zullen mogelijk niet compatibel zijn met AI.

Als totale IT-partner werpen we graag een kritische blik op de IT-infrastructuur binnen je bedrijf. Zo helpen we je profiteren van de groeiende kracht van AI. Bedenk waar AI van toegevoegde waarde kan zijn en omarm de technologie die ons in staat stelt slimmer en efficiënter te werken.