31.01.22

On prem server: waarom wij de HPe Proliant Gen10 Plus tippen

Kies je voor een klassieke, on prem server? Of ga je voor een cloudserver of voor een hybride tussenoplossing? Voor jouw bedrijf bestaat er maar één optimale oplossing. Wanneer ben je het meest gebaat bij een fysieke server op de werkplaats?

on prem server
Met een klassieke server ter plaatse beschik je over veel lokale opslagcapaciteit en een gegarandeerde snelle verwerking van je bestanden, hoe groot deze ook zijn.

1. Je werkt dagelijks met grote bestanden

Bouwbedrijven, architecten, studiebureaus… Het zijn maar enkele voorbeelden van werkvloeren waar er dagelijks zware bestanden in gebruik en in omgang zijn. Wil je vermijden dat deze bestanden te lang moeten inladen, dan kies je beter voor een on prem server in plaats van voor een cloudoplossing.

Met een klassieke server ter plaatse beschik je over veel lokale opslagcapaciteit en een gegarandeerde snelle verwerking van je bestanden, hoe groot deze ook zijn. Op jaarbasis levert dit jouw bedrijf een aanzienlijke efficiëntiewinst op.

2. Je productieproces is rechtstreeks verbonden met je server

Vijf minuten zonder server: een wereld van verschil voor een administratieve omgeving of een productionele omgeving vol machines. In het eerste scenario blijft het productieverlies relatief beperkt, in het andere scenario lopen de financiële verliezen met de seconde en in groten getale op.

Is je productieproces afhankelijk van de beschikbaarheid van je server of verloopt de sturing van robots of machines via een applicatie op je server, ook dan ben je beter af met een on prem server. Met behulp van je back-up en dankzij de snelle interventie van je ICT-partner – denk zeker aan ons 😉 – ben je meteen weer aan de slag.

3. Je wil gebruik blijven maken van je oudere software

Als bedrijf heb je jaren geleden geïnvesteerd in (ERP-)software op maat. Een zware investering waarvan de goede werking rechtstreeks samenhangt met de keuze van je server.

Is je server aan vervanging of uitbreiding toe en wil je jouw huidige software behouden, dan ga je best voor een on prem server. Bij het verhuizen van je software naar een cloudserver is de kans namelijk groot dat je de software dient aan te passen of te updaten. In het slechtste geval dien je zelfs te investeren in volledig nieuwe software. Een zware investering. Zwaarder dan de aankoop van een on prem server, waar je jouw software zonder aanpassingen weer als vanouds op kunt laten draaien.

on prem server
De Proliant Gen 10 Plus heeft verschillende voordelen heeft ten opzichte van andere huidige on prem servers in de markt, zelfs ten opzichte van zijn eigen voorgangers.

On prem server in de kijker: HPe Proliant Gen10 Plus

De tijd is gekomen om je oude server te vervangen. Als we je een voorstel mogen doen, dan zouden we je de Proliant Gen10 Plus van HPe aanraden. Waarom net voor deze on prem server kiezen, terwijl iedereen het vandaag heeft over serveropslag in de cloud?

Hierboven hebben we je al uitgelegd dat sommige types van bedrijven en werkvloer gewoon beter af zijn met een fysieke server op de werkplaats. Daarbij komt dat een server zoals de Proliant Gen 10 Plus verschillende voordelen heeft ten opzichte van andere huidige on prem servers in de markt, zelfs ten opzichte van zijn eigen voorgangers.

Wat heeft de HPe Proliant Gen10 Plus jouw bedrijf te bieden?

  • Eenvoudig uitbreidbaar, zowel op vlak van rekenkracht als van harde schijfcapaciteit
  • Standaard SSD-opslag
  • Bovengemiddelde snelheid en beveiliging
  • Minimale levensduur van vijf jaar

Meer weten over de technische details en bijhorende voordelen van de Proliant Gen10 Plus-server? Spreek zeker onze collega’s aan.

On prem server kiezen? Maak gebruik van onze ervaring

Als ICT-partner van tientallen kmo’s en familiebedrijven hebben we een schat aan ervaring opgebouwd als het op serverzaken aankomt. Daarom bieden we je graag ons advies aan.

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking. Jij vertelt ons waar je met jouw bedrijf de komende jaren naartoe wilt groeien, wij vertellen welke serverkeuze je hiervoor de beste garanties biedt.

Binnenkort gaan we dieper in op de HPe Simplivity: dé oplossing wanneer je wil gaan voor maximale snelheid en beschikbaarheid van je bestanden én je jouw server fysiek bij jou op de werkvloer wil hebben staan. En wanneer is de cloud de beste oplossing voor je bedrijf, maar dan efficiënt én betaalbaar? Hou zeker onze blogpagina in de gaten.