De nieuwsberichten rond phishing, malware en online virussen blijven ons om de oren vliegen. In 9 op de 10 gevallen communiceert die malware via een standaard DNS met jouw eigen server. Met SecureDNS maken we die DNS intelligent. Op deze manier blokkeren we zelfs de meest recente en onbekende bedreigingen.

Niet zomaar groen licht

Een DNS, of een Domain Name System, vertaalt een website – zoals www.itc.be – in een uniek IP-adres – bijvoorbeeld 81.54.123.14 -, maar toont ook de weg ernaartoe. Een standaard DNS zal elke aanvraag voor deze website zomaar groen licht geven.

Helaas ziet een standaard DNS het verschil niet tussen een betrouwbare, een verdachte en zelfs schadelijke website. Vergelijk bijvoorbeeld de website van gevestigde waarde Google met die van een nieuwe online bank waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Die kan betrouwbaar, maar evenzeer het werk van hackers zijn. Met een beetje creativiteit en misleiding hebben partijen met kwade bedoelingen dus snel vrij spel.

Lees ook: 1 op 4 werknemers trapt in de val van cybercriminelen

SecureDNS

SecureDNS als de intelligente buitenwipper

Meer dan 90% van alle malware gebruikt DNS om te communiceren met je server, data te stelen of je om te leiden naar een frauduleuze website. Een onschuldige app of document is meestal genoeg om je firewall of andere security-oplossingen te omzeilen.

SecureDNS maakt hier komaf mee en bouwt een intelligente DNS in tussen je eigen DNS-server en het wijde internet. Op deze manier kunnen schadelijke software en virussen niet meer communiceren met jouw server. Vergelijk het met een onverzettelijke buitenwipper die een neus heeft voor bedenkelijk cliënteel en de deur dicht houdt.

Superintelligente controle

Met SecureDNS beschermen we jouw systeem intelligent en in real time:

  • Krijg enkel toegang tot website domains met een goedgekeurde reputatie
  • Nieuwe, onbekende domains worden – indien groen licht – pas na 24 uur vrijgegeven
  • Geen extra hard- of software nodig
  • Implementatie binnen het uur, geen downtime
  • Gedetailleerd rapport op maat van alle geblokkeerde domains

ITC zorgt voor de 100% veilige klik

Een minimale ingreep voor een bedrijf zonder zorgen. SecureDNS is wat ons betreft een must-have in deze onzekere, digitale tijden. Wij vertellen je er graag meer over en kunnen ook de volledige integratie voor onze rekening nemen. Werken in alle digitale veiligheid? Contacteer ons meteen!