11.12.23

Senior system engineer Carlo: “klanten zien me als een collega”

18,5 jaar geleden maakte Carlo de klik. Hij is er al bij sinds de beginjaren van ITC. Als senior system engineer staat hij in voor het beheer van de IT-infrastructuur en het netwerk van zijn klanten, die hem ondertussen als een echte collega beschouwen.

Een senior system engineer aan het werk bij ITC

“Ik was altijd al geïnteresseerd in IT. Vakken zoals wiskunde of boekhouden lagen me niet echt. Ik was liever bezig met AutoCAD op de pc. We hadden in totaal vijf computers op school. Toen was dat nog zeldzaam. Nu loopt iedereen rond met een computer op zak.”

“Wat me aansprak bij ITC was het groeipotentieel. Ik was voornamelijk op zoek naar een werkgever die nog kon doorgroeien en die snel kon schakelen. Een klein bedrijf waar je baas simpelweg ‘ja’ of ‘nee’ kon antwoorden, zonder 10 tussenpersonen. Dat vond ik bij ITC.”

“Op mijn eerste dag bij ITC werd ik afgezet door een ex-collega. Ik nam de sleutels van mijn bedrijfswagen in ontvangst en ik vertrok weer. Ik had namelijk op voorhand al 2 weken verlof gepland in die periode. Dat was een soort van valse start (lacht). Nog voor ik was begonnen, mocht ik wel al kennismaken met de collega’s tijdens de jaarlijkse barbecue. Dat was uit mijn comfortzone, want ik kende niemand, maar ik kreeg toch direct een familiegevoel.”

Senior system engineer in overleg

Als senior system engineer staat Carlo in voor het beheer van de IT-infrastructuur en het netwerk van zijn klanten. “Op dit moment sta ik in voor twee ‘grotere’ klanten. Ik zorg ervoor dat alles van IT bij hen blijft draaien: de computersystemen van de medewerkers, de wifi, de server, het bijhorend onderhoud, enzovoort. Mijn taak is om de klant te ondersteunen in hun visie. Dat doe ik door klantvriendelijk te zijn en IT te vertalen in mensentaal. Dat probeer ik toch tenminste. Communiceren in mensentaal wordt moeilijker na 20 jaar in de IT (lacht), maar het helpt dat we een heel collegiaal contact hebben met onze klanten. Soms bezoek ik een klant zonder ook maar één toetsenbord aan te raken. Dat is het beste wat er kan gebeuren, want dat wil zeggen dat alles werkt en dat de klant tevreden is.”

Backspace: na de uren

“Vroeger speelde ik veel gezelschapspellen, maar tegenwoordig probeer ik op allerlei manieren mijn eigen woning slimmer te maken. Dat is een beetje knutselen. De televisie automatisch laten aangaan, het licht koppelen aan de deur, enzovoort.”

“Daarnaast kijk ik graag films. Niet enkel populaire films, maar ook slechte films. Films die zo slecht zijn dat ze terug goed worden. Waarbij je tranen in je ogen krijgt van het lachen. Zo slecht zijn ze. 3 slechte films die ik zou aanraden: Brain Dead, Bad Taste en Hackers. Als IT’er kan ik zeggen dat Hackers echt een slechte representatie is van hoe Hackers in het echt te werk gaan. Mensen die met twee sneller typen op één toetsenbord? Zo werkt het niet.”

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.