08.07.21

Site survey als kortste weg naar perfecte wifi op de werkvloer

Een zwak wifisignaal werkt zelfs de meest geduldige werknemers op de heupen. De oorzaak ervan achterhalen, ligt helaas niet altijd voor de hand. Een site survey brengt al je wifimankementjes duidelijk in kaart en vooral de oplossing dichtbij.

site survey
Een investering in een stabiel wifinetwerk – inclusief gerust gemoed - betaalt zich op langere termijn meermaals terug.

Nauwkeurig tot op 5 vierkante meter

Een wifisignaal wordt verspreid via verschillende access points doorheen het hele bedrijf. Een onnauwkeurige spreiding leidt meteen tot signalen die elkaar verstoren. Het gevolg: een verzwakt wifisignaal, tijd- en efficiëntieverlies.

Met een site survey bepalen we de optimale afstand tussen al deze access points, tot op 5 vierkante meter precies. Zodat je nergens zonder wifisignaal komt te zitten én overal dezelfde internetsnelheid en -stabiliteit geniet.

Niet ingrijpen? Steeds dreigende kosten

Een meeting met belangrijke klanten of partners die in het honderd loopt door een onstabiele wifiverbinding, het komt niet heel professioneel over. Nog ingrijpender wordt het wanneer je blindelings je wifinetwerk vertrouwt om je logistieke keten draaiende te houden. De kortste onderbreking in je wifisignaal heeft meteen drastische financiële gevolgen.

Een investering in een stabiel wifinetwerk – inclusief gerust gemoed – betaalt zich met andere woorden op langere termijn meermaals terug.

site survey
Tijdens een eerste gesprek overlopen we samen de grondplannen van je bedrijf en verzamelen we zoveel mogelijk informatie.

Een site survey in 3 stappen

Hoe ziet zo’n site survey er in de praktijk uit? Bij ITC gaan we als volgt te werk.

1. We vragen je grondplannen op

Iedere bedrijfsomgeving heeft een andere impact op de snelheid en stabiliteit van wifisignalen. De voornaamste factoren:

  • De grootte van de site: een middelgroot kantoor versus een industriële site met fabriekshallen
  • De gebruikte materialen in het gebouw: beglazing, isolatiemateriaal, metaal…
  • Externe wifisignalen: een alleenstaand gebouw dat je met niemand anders deelt versus een kantoor met andere bedrijven boven, onder en/of naast dat van jou

Tijdens een eerste gesprek overlopen we samen de grondplannen van je bedrijf en verzamelen we zoveel mogelijk van bovenstaande informatie. We bespreken jullie wensen (welke wifisnelheid, in welke ruimtes, voor hoeveel werknemers/externen…) en doen een voorstel tot site survey, inclusief bijhorende offerte.

2. We voeren de effectieve site survey uit

Op basis van het voorgesprek doen we een site survey op de bedrijfsvloer. Met behulp van een mobiele access point (AP on a stick) meten we ofwel de sterkte van de bestaande wifisignalen of we brengen in kaart wat de ideale locaties zijn om de verschillende access points te voorzien. Dat doen we aan de hand van een duidelijk plan met foto’s van elke afzonderlijke locatie waar je access point dient te komen. Zoals hierboven gezegd, geven we dit tot op 5 cm2 nauwkeurig aan.

Daarnaast werken we ook een heatmap uit. Die toont hoe kwalitatief je wifisignalen vanuit je access points zijn en hoe ver ze (zullen) reiken.

3. We plaatsen en valideren je access points

We bieden ook de mogelijkheid om de nieuwe access points te laten plaatsen. Eens dat gebeurd is, zorgen we voor de activatie en finetuning. We stellen de juiste waarden in per access point, zorgen ervoor dat de antennes perfect gericht staan en dat je overal op de werkvloer automatisch over het best mogelijke signaal beschikt (roaming). Van kantoorruimte tot productieomgeving. Met zowel aandacht voor maximale dekking, snelheid als veiligheid. Geen stiekeme externe medesurfers, enkel geautoriseerde verbindingen.

Vraag jouw site survey aan bij ITC

Een gloednieuw bedrijfsgebouw dat je helemaal wifi ready wenst te krijgen? Of een bestaand wifinetwerk optimaliseren? Bij ITC zorgen we voor een wifinetwerk perfect op maat van je medewerkers. Maar eerst moeten we alle hoekjes en kantjes van je bedrijf leren kennen. Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek via mail of bel ons op het nummer 011 28 63 20.