10.12.19

SSD of HDD: wanneer het een kwestie van snelheid wordt

Met bijkomende SSD- of HDD-opslag wint jouw bedrijf snel aan betrouwbare schijfruimte. Maar er zijn verschillen.

SSD of HDD

Dringend nood aan extra giga- of terabytes? Met bijkomende SSD- of HDD-opslag wint jouw bedrijf snel aan betrouwbare schijfruimte. Maar er zijn verschillen. Wij presenteren je de belangrijkste, zodat jij straks iets makkelijker de knoop doorhakt.

SSD of HDD: wat heeft jouw bedrijf nodig?

Maken grote digitale bestanden intussen deel uit van het DNA van jouw bedrijf? Maar botsen jouw pc’s en laptops stilaan op hun limieten?

Zowel SSD als HDD geven je extra digitale ademruimte. Een zegen voor bijvoorbeeld grafisch ontwerpers, architectenbureaus… bij wie zware bestanden of software centraal staan. Maar er is meer. Zo hebben beide oplossingen hun eigen sterktes en aandachtspunten.

Eerst de gelijkenissen

Of je nu voor Solid State Drive (SSD) of Hard Disk Drive (HDD) kiest, beide opslagmethodes bieden je bedrijf een pak extra capaciteit. Daarnaast kan je ze zowel extern als intern aan je werkstation koppelen.

SSD of HDD

SSD? Harder, better (?), faster, stronger

Of SSD een betere manier is om grote, belangrijke bestanden op te slaan, dat laten we in het midden. Wat wel vaststaat: SSD wint vlotjes de snelheidsrace van HDD. Tot wel twintig keer. Dat komt omdat bij SSD de opslag volledig via een chip met elektrische impulsen gebeurt. Hierdoor draait je pc of laptop ook een pak sneller en krachtiger.

HDD’s doen het op de mechanische manier. Vergelijk het met de naald van een platenspeler die muziek leest. Een vergelijkbaar mechanisme vind je ook bij HDD-opslag terug. Het logische gevolg: mechanica beweegt, warmt op, is niet geluidloos en is gevoeliger voor schade. Zaken die je bij SSD niet terugvindt. De dataoverdracht gebeurt in alle stilte, energiezuiniger en het materiaal kan tegen een serieus stootje.

HDD: meer bytes per euro

HDD’s slaan met gemak tot 12 terabyte (12488 gigabyte) aan extra data op. SSD’s halen momenteel maximum rond de 4 terabyte, maar groeien wel snel in omvang. Qua prijs per byte moeten SSD’s het voorlopig nog duidelijk afleggen tegen de HDD’s.

Snelheid of storage? Wij adviseren je met plezier

SSD of HDD? Is de mist al wat opgeklaard? Of zit je toch nog met een aantal vragen? ITC is een totaalpartner van advies tot installatie en support achteraf, ongeacht de grootte van jouw bedrijf. Waar liggen jouw prioriteiten? Contacteer ons meteen. Wij bekijken het graag samen en stellen een gepaste oplossing voor.