21.06.22

Technisch consultant Ron: sterkhouder van het eerste uur

Samen met oprichter Mark Ponet en een handvol collega’s stond hij mee aan de wieg van ITC. Maar de vriendschap en collegialiteit gaan nog veel verder terug in de tijd. In deze blog hebben we de eer om Ron aan je voor te stellen: technisch consultant en vertrouwenspersoon van veel onze van onze trouwste klanten.

Een van de eerste believers  

Zijn interesse in ICT heeft Ron te danken aan zijn eerste werkgever na zijn studies. “Ik studeerde eind jaren 80, begin jaren 90 af in de bedrijfsautomatisatie. Van computers was er op dat moment amper sprake. Idem voor netwerken en het internet. Ik wist alleen heel veel af van PLC’s en consoorten.” 

“Tot ik bij eens Engels bedrijf in Leuven terechtkwam, waar ze een krak van een netwerk hadden staan. Ze waren een van de eerste believers in het netwerktijdperk indertijd. Ik kende er zelf bijna niets van, maar plots mocht ik onder meer naar Polen gaan om een netwerk te installeren aan de universiteit van Warschau. En zo leerde ik al doende bij doorheen de jaren.” 

Gezamenlijk avontuur  

Voor er nog maar sprake was van ITC hadden Ron en Mark elkaar al gevonden. “We werkten al lange tijd samen bij een ICT-firma. Toen die moest sluiten, besloot Mark om zelf een ICT-bedrijf uit de grond te stampen en vroeg hij of ik interesse had om mee de stap te wagen.”  

“Lang moest ik op dat moment niet nadenken. Ik had pas een huis gekocht (lacht). Maar ik was zeker ook enthousiast over zijn plannen. Dus ben ik bij ITC begonnen als een van zijn medewerkers. We waren op dat moment maar met drie, hoogstens vier collega’s. Het was mijn taak om ICT-problemen bij klanten op te lossen en nieuwe producten voor te stellen.”  

Mensen achter bedrijven 

Vandaag ontfermt Ron zich als senior IT’er en technisch consultant hoofdzakelijk over de infrastructuur van onze trouwste klanten. Zijn geheim? “Blijven luisteren. Klanten kunnen alles vertellen tegen mij. Het gaat over veel meer dan een server, wifiverbinding, laptop of printer. Er zitten mensen achter deze bedrijven, met hun eigen doelen en bezorgdheden. Wij moeten hen vertrouwen kunnen schenken in elke situatie.” 

“Dat betekent dat je elk probleem op dezelfde manier moet bekijken. Of we nu een klein, individueel probleem of een groot infrastructureel probleem moeten oplossen.”  

"Vandaag denken afgestudeerde jongeren op een heel andere manier na over het digitale gebeuren. Het zorgt voor een heel aangename wisselwerking.” 

Boekhouding op floppydisks 

Hoe kijkt Ron met al zijn ervaring aan tegen de nieuwste lichting ICT’ers? “Het is geweldig om te zien. Vandaag denken afgestudeerde jongeren op een heel andere manier na over het digitale gebeuren. Het zorgt voor een heel aangename wisselwerking.” 

“Vooral de laatste tien jaar is er veel gebeurd, met name op vlak van cloudtechnologie. Het maakt mijn werk voor een stuk eenvoudiger, want alles gebeurt meer en meer geautomatiseerd.” 

“Daartegenover staan nieuwe, pittige uitdagingen. Zo vergt het securityverhaal veel meer begeleiding dan vroeger. Toen ik begon bij ITC stond onze boekhouding nog op floppydisks, dat zou vandaag niet meer denkbaar zijn. Data is meer dan ooit kostbaar goed, dat veilig achter een digitaal slot hoort te zitten. Met zijn allen proberen we onze klanten daar bewust van te maken.”  

Mentorrol  

Als een van onze senior IT’ers deelt Ron ook zijn kennis en ervaring met de volgende generatie ITC’ers. “Wat mijn beste tip aan hen is? Blijven luisteren naar de klanten, maar ook naar je collega’s. Neem hun advies aan en gebruik het om jezelf te verbeteren.”   

Multigepassioneerd offline 

Wat zijn Rons andere grote passies naast ICT? “In de eerste plaats zijn dat mijn twee honden. Al 15 jaar lang schenken ze me heel veel liefde. Ook van koken kan ik genieten, met dank aan de hotelschool vroeger. Ik ben voor de pure keuken, niet te veel speciallekes. Als ik echt moet kiezen? Doe dan maar Thais.” 

“Af en toe trek ik er graag met mijn Harley Davidson op uit. Meestal met een groepje van vrienden, minstens een daguitstap. En tussendoor haal ik met veel plezier een aantal oude gameklassiekers van onder het stof. Het liefst speel ik strategische spellen, zoals Age of Empires of Forge of Empires.”  

Bouwen aan een rijke ICT-carrière zoals Ron?  

ITC is een familiebedrijf en dat merk je meteen wanneer je bij ons binnenstapt. We investeren niet alleen in carrières, maar ook in onze mensen. Met Ron als een van onze grote voorbeelden. Ben je ook erop gebrand om een rijke, veelzijdige carrière uit te bouwen in de ICT-sector? Kom dan zeker een keertje met ons praten. Of bekijk alvast onze vacatures!