12.02.21

Thuiskantoor inrichten: 7x een gerust gemoed bij werknemer én werkgever

We hebben kennisgemaakt met telewerken. Voor heel wat bedrijven blijft het bij een tijdelijke oplossing, op andere plaatsen zal het straks een blijver zijn. In dat laatste geval is er wel meer nodig een dan een laptop en een goede bureaulamp. Je thuiskantoor inrichten: wat mag zeker niet ontbreken voor telewerk op lange termijn?

Wil je graag de klik met ons maken en kijken wat er mogelijk is voor jouw werknemers? Wij plannen graag een vrijblijvend gesprek in.

1. Extra scherm

Een bestand als bijlage toevoegen aan een e-mail, je nota’s omzetten in een artikel of officieel document, of je bestanden simpelweg verslepen naar een andere map. Drie eenvoudige handelingen die veel sneller en dus efficiënter kunnen, àls je over een extra scherm beschikt.

Werk je met een laptop? Met behulp van een kleine docking station – al dan niet ingebouwd in het scherm van je externe monitor – hou je jouw bureau vrij van storende kabels.

Om zoveel mogelijk nek- en rugklachten te vermijden raden we ook aan om met schermen te werken die je in drie dimensies kan bewegen: verticaal, horizontaal en in een bepaalde hoek.

Tip: twee schermen die alle bovenstaande voordelen combineren, zijn de HP EliteDisplay E24d en E27d, die bovendien voorzien zijn van een kwalitatieve ingebouwde camera, die je om privacyredenen te allen tijde kan uitschakelen.

2. Hou omgevingsgeluiden buiten

Spelende kinderen, veel passerend verkeer… Is lawaai nooit veraf, dan volstaan de standaard oortjes of headphones mogelijk niet meer, want ze onderdrukken het omgevingsgeluid amper. Moet je bovendien veel telefoneren en online vergaderen, dan is een headset met ruisonderdrukking een prima oplossing. Met één simpele druk op de knop filter je alle storende geluiden en werk of telefoneer je in volledige rust.

thuiskantoor inrichten
Een storende werkomgeving? Dan is een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking een prima oplossing. Zeker als je vaak belt of online vergadert.

3. Extern toetsenbord en muis

Tenzij je fan bent van toetsencombinaties en andere shortcuts, raden we je toch aan om te investeren in een extern toetsenbord en muis. De batterijen in de draadloze varianten gaan tegenwoordig met gemak vele maanden en zelfs langer mee.

Voor werknemers die veel met cijfertjes werken is een apart numeriek klavier zeker geen overbodige luxe. Alle laptops met een schermbreedte van minstens 15 inch beschikken hierover, al zien we dat de trend naar kleinere laptops is ingezet.

4. Je thuiskantoor inrichten met of zonder printer?

Een dubbel scherm maakt de nood aan een eigen printer alvast wat kleiner. Moet er beroepsmatig toch veel geprint worden, dan bestaan er vandaag alternatieven op maat van bedrijven die sterk inzetten op thuiswerk.

Een voorbeeld hiervan is de HP Smart Tank-reeks, printers in een gebruiksvriendelijk thuisformaat, met inktcassettes die je aan een voordelige prijs kan bijvullen. Bij aankoop van de printer krijg je voor drie jaar aan inkt erbij, goed voor 12.000 pagina’s in zwart-wit of 8.000 in kleur. Met prijzen vanaf 250 euro en de gekende prijs van inktcassettes in het achterhoofd, een investering die zich zeer snel terugbetaalt.

thuiskantoor inrichten
Geen inkt meer na een paar weken? De hervulbare Smart Tank maakt hier definitief komaf mee.

5. Kwalitatief samenwerken met Microsoft Teams

Thuiswerken betekent natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk samenwerken met collega’s en externe partners. Zonder een te grote afstand te creëren. Microsoft Teams is op dat vlak een complete, interactieve én vooral veilige samenwerkingstool. Alle werkgerelateerde bestanden zijn namelijk individueel beveiligd.

Lees ook: Wat is Microsoft Teams en hoe profiteert jouw bedrijf ervan?

6. Kies je online opslag wijselijk

Online opslagtoepassingen zoals Dropbox en Google Cloud zullen je zeker de nodige opslagruimte bieden. Toch boeten deze in op vlak van veiligheid. Op platformen zoals Microsoft Teams of OneDrive beschik je als gebruiker over maar liefst 50 gigabyte aan beveiligde opslagruimte in de cloud. En ook je bestanden delen gebeurt in alle veiligheid.

7. Zorg voor een extra oogje in het zeil

Een laatste grote troef voor bedrijven die sterk inzetten op thuiswerk: schakel een IT-partner in die voortdurend de veiligheid van je bedrijfsdata, hardware en software opvolgt. Bij ITC kunnen we elk werkstation op afstand monitoren: is de virusscanner nog up-to-date, hoeveel schuifruimte is er nog over… Op deze manier kunnen we zowel het bedrijf als de werknemer tijdig inlichten.

Ontdek meer over onze IT-veiligheidsoplossingen

Het thuiskantoor inrichten van je werknemers? Wij regelen alles

Van software tot hardware, van keuzeadvies tot beveiliging gedurende de volledige gebruiksperiode, bij ITC kunnen we je als bedrijf van begin tot eind bijstaan. Wil je graag de klik met ons maken en kijken wat er mogelijk is voor jouw werknemers? Wij plannen graag een vrijblijvend gesprek in. Mail ons of bel ons op het nummer 011 28 63 20.