Van Linux naar Microsoft

Sinds 2015 maakt VCST deel uit van de West-Vlaamse groep BMT, met internationale vertakkingen in Europa, Azië en Amerika. Dat brengt ook veel infrastructurele veranderingen met zich mee op vlak van IT.

“Tot voor kort werkten we op onze site in Sint-Truiden nog met een Linux-gebaseerd netwerksysteem. Vandaag zijn we volop aan het migreren naar het Windows-platform. Alle mailservers gaan over naar de M365-cloudomgeving. Dat kadert binnen de uniformisering over alle sites heen”, vertelt Junior Network Administrator Frederik Dieu.

“Je kan je wel voorstellen dat zo’n aanpassing met een berg telefoontjes gepaard gaat. Collega’s die een bepaald bestand of mailtje niet meer terugvinden of bepaalde handelingen die plots helemaal veranderen. Ons IT-team probeert hen hier zo goed mogelijk in te ondersteunen.”

Junior Network Administrator Frederik Dieu: "Tot voor kort werkten we op onze site in Sint-Truiden nog met een Linux-gebaseerd netwerksysteem. Vandaag zijn we volop aan het migreren naar het Windows-platform." Hulp op een cruciaal moment Ook bij ITC Belgium helpen we je graag een handje. Al sinds eind jaren 80 werken we samen met VCST. Vandaag bieden we hen vooral ondersteuning op vlak van hard- en software. “Zowel voor onze productieomgeving als voor onze burelen blijven we met plezier beroep doen op de expertise en snelle service van ITC Belgium. Netwerkapparatuur, switchen, pc’s en laptops, servermateriaal, …, ze regelen het altijd feilloos en soms brengt onze account manager Marc Vanloffelt een bestelling persoonlijk binnen. Dat is altijd wel een leuk weerzien.”

Hulp op een cruciaal moment

Ook bij ITC helpen we je graag een handje. Al sinds eind jaren 80 werken we samen met VCST. Vandaag bieden we hen vooral ondersteuning op vlak van hard- en software.

“Zowel voor onze productieomgeving als voor onze burelen blijven we met plezier beroep doen op de expertise en snelle service van ITC. Netwerkapparatuur, switchen, pc’s en laptops, servermateriaal, …, ze regelen het altijd feilloos en soms brengt onze account manager Marc Vanloffelt een bestelling persoonlijk binnen. Dat is altijd wel een leuk weerzien.”

“Daarnaast maken wij volop gebruik van hun helpdesk. Dat ze 24/7 beschikbaar blijven, biedt een enorme gemoedsrust. Ik herinner me nog een voorval van een paar jaar geleden. Ik was net terug in België na een buitenlandse vakantie en kreeg plots een telefoontje dat iemand van de onderhoudsdienst een fout had gemaakt met de hoogspanning. Heel het interne netwerk lag plat. ITC heeft er toen voor gezorgd dat we heel snel terug up and running waren.”

Smart factory in wording

Binnenkort verhuizen Frederik en zijn collega’s van Sint-Truiden naar een nieuwe vestiging in Brustem. “Via ITC hebben we nu al een kleine vijftig desktop-pc’s aangekocht, die mee de werking draaiende moeten houden tijdens de effectieve verhuis. Tegelijkertijd investeren we ook in een upgrade van het bestaande serverpark, zodat we helemaal klaar zijn voor dit nieuwe hoofdstuk.”

“Parallel loopt er ook een SmartFactory-project. Het doel: zoveel mogelijk automatiseren op de productievloer en alle data van onze machines capteren, zodat we perfect kunnen voorspellen wanneer een machine aan efficiëntie begint te verliezen en we gepast kunnen ingrijpen.”

Al sinds eind jaren 80 werken we samen met VCST. Vandaag bieden we hen vooral ondersteuning op vlak van hard- en software.

Waar kunnen wij de klik maken met jouw bedrijf?

Starter of eenmanszaak, lokale kmo of internationale speler, bij ITC bieden we professionele én persoonlijke ondersteuning op maat van elk bedrijf. Van het leveren van de nodige hard- en software tot het voortdurend monitoren van digitale processen en IT-security, wij kunnen jou en je medewerkers op elke mogelijke manier bijstaan.

Waar kunnen wij de klik met jouw bedrijf maken? Mail ons of bel ons op het nummer 011 28 63 20. We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.