04.01.19

Voordelig printen: bespaar fors met de Kyocera driekleurenteller

Hoeveel documenten worden er dagelijks onnodig afgedrukt binnen jouw bedrijf? En hoe vaak drukken je medewerkers documenten af in kleur wanneer dit eigenlijk niet nodig is? De dagelijkse afdrukkosten op de werkvloer lopen vaak in alle stilte op. Met de Kyocera kleurenprinters en hun driekleurenteller kan je vanaf nu zeer voordelig printen zonder aan kwaliteit in te boeten. Je betaalt alleen nog wat je écht verbruikt.

Breek met vastgeroeste tarieven

De meest printcontracten lopen aan een vast tarief: je betaalt een forfaitaire prijs vanaf een bepaald aantal afdrukken. Valt dat aantal terug – bijvoorbeeld tijdens het verlof – dan betaal je nog altijd evenveel. Druk je plots meer af, dan stijgt het tarief wél. Tegelijkertijd betaal je evenveel voor een pagina met één woord in kleur dan een volledig pagina in gekleurde tekst. Als basis voor het te betalen tarief geldt namelijk een gemiddelde kleurdekking. Met andere woorden: de kans dat jouw bedrijf zijn broek hieraan scheurt, is groot.

De driekleurenteller van Kyocera maakt komaf met deze vorm van tarifering. Je betaalt alleen nog maar de kleureninkt die je effectief verbruikt. De Japanse fabrikant is een absolute pionier op dit vlak.

Voordelig printen in de praktijk: tot 40% bespaard

Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? De driekleurenteller meet de hoeveelheid gebruikte kleuren (geel, cyaan en magenta) in het af te drukken document en bepaalt zo of er sprake is van een lage, gemiddelde of hoge kleurdekking. Staat er één klein gekleurd logo op een pagina met voor de rest alleen zwarte tekst? Dan gaat het om een lage kleurdekking (0-5%). Een kleurenfoto die het grootste deel van je pagina inneemt, valt dan weer onder de hoge dekking (31-100%).

Hoe hoger de kleurdekking, hoe hoger het tarief. En vice versa. Dankzij de driekleurenteller bespaart jouw bedrijf tot wel 40% op inkttoner, een aanzienlijke besparing op jaarbasis.

75% minder afval!

Een Kyocera printer met driekleurenteller blinkt niet alleen uit in voordelig printen, ook over de impact op het milieu heeft de fabrikant diep nagedacht. Al hun printermodellen dragen standaard het ECOSYS-label, dat garant staat voor een minimaal energieverbruik.

Daarnaast hoef je niet de hele houder te vervangen eens de inkt op is, de toner volstaat. Kyocera verzamelt en recycleert deze toners bovendien zelf. Op deze manier draagt jouw bedrijf ook ecologisch zijn steentje bij: hun printers genereren op deze manier tot wel 75% minder afval.

Voordelig printen binnen jouw bedrijf?

ITC is verdeler van Kyocera printers. Na de aankoop volgen we de installatie en het onderhoud nauwlettend mee op. Ben je nieuwsgierig naar de impact van een Kyocera kleurenprinter op jouw bedrijfskost? Of wens je meer info over het gamma of over het efficiënt gebruiken van je bedrijfsprinters? Neem dan meteen contact met ons op.