Cloud computing is niet een enorme gaswolk, maar een vrij figuurlijke omschrijving van wat een enorme infrastructuur moet voorstellen. Als men “internet” of “datacenter” voorstelt, is dit vaak aan de hand van getekende wolkjes. Vandaar.

Welke voordelen biedt de “Cloud” mij?Het werken “in de Cloud” kan voor een kleine tot middelgrote onderneming enorme voordelen bieden. Net zoals in grote omgevingen zijn bepaalde data essentiëel voor de werking. Om de “Cloud” mogelijk te maken verplaatst u uw systeem naar een andere, gecentraliseerde locatie. Deze zijn vaak enorme datacenters op een geografische gespreide locatie met een enorme beveiling en redundantie…

Heb je het liever dichter bij huis? Dat kan. Bij ITC Belgium beschikken we in Kuringen over een eigen data center waarbij u op ons hostingsplatform kan connecteren en waarop al uw gegevens redundant beschikbaar blijven. Ideaal voor thuiswerkers ook, die van eender welke locatie erop kunnen inloggen!

– Het niveau waarop er in deze omgevingen wordt gewerkt is in kleinere organisaties onbetaalbaar. –

Toch is het mogelijk de kosten van het werken in de Cloud ernstig terug te dringen. Door een vast bedrag per maand worden de kosten overzichtelijker weergegeven. Er zijn minder uren onderhoud nodig voor de servers en door de automatische backup zijn de risico’s op totaal dataverlies quasi onbestaande.

Werken in de cloud kent ook nog een groene kant: een groot datacenter geeft maximale aandacht aan een zuinige energie politiek (om evidente redenen) met vaak eigen (groene) krachtcentrales.

Het belang van uw internetlijn wordt groter en groter. In de Cloud wordt uw internetlijn absoluut bedrijfskritiek en een aangepaste datalijn is dan geen overbodige luxe! We kunnen uw onderneming rechstreeks koppelen met onze servers in een eigen afgeschermd, privaat netwerk voor een stabiele connectie. Onze telecom-tak heeft veel ervaring met zulke afgeschermde lijnen en kunnen u daarin altijd bijstaan.

Neem contact op met één van onze medewerkers voor meer info. Cloud computing is zeker een blijver!