Met Windows 11 wordt momenteel de volgende telg binnen de Windows operating systems uitgerold. Ongeacht hoe groot je bedrijf is: ga niet overhaast te werk en bespaar onnodige kosten achteraf. Waarom we absoluut staan op dit advies?

80% van je ICT-kosten ontstaan op de werkvloer

Het overgrote deel van ICT-gerelateerde kosten – los van investeringen in nieuwe hard- of software – zijn verborgen kosten op de werkvloer zelf. Verouderde software, netwerkproblemen, mislukte of niet-doorgevoerde updates, cyberinbraken, digitale workflows die niet op elkaar afgestemd zijn… Kortom, de efficiëntie op de werkvloer lijdt eronder, maar dat wordt amper opgemerkt.

Net daar zet Windows 11 extra op in. Verwacht je niet aan grootse visuele updates, wél aan een snellere en efficiëntere gebruikerservaring en sterk verbeterde probleemoplossing.

Plan je update simultaan in

Om niet meteen een valse start te nemen, raden we aan om de interne update naar Windows 11 goed in te plannen. Vermijd vooral dat je medewerkers zelf het initiatief nemen en dat de uitrol op je werkvloer ongecoördineerd verloopt.

Een optimale update naar een nieuw besturingssysteem gebeurt best simultaan en op een moment waarop iemand de update kan monitoren. Vermijd dus absoluut om een update door te voeren bij het ingaan van het weekend.

Werkt alles naar behoren?

Een allereerste updateversie bevat traditioneel een aantal kinderziektes. Bovendien kan verouderde software of hardware hier en daar nog voor een kink in de kabel zorgen. Denk aan een printer of randapparatuur die niet compatibel blijken te zijn of waar de driver nog niet beschikbaar voor is. Door de update even uit te stellen, voorkom je onnodig tijd- en dus ook efficiëntieverlies.

Pik er een onbevooroordeelde tester uit

Voordat je het juiste moment voor de update naar Windows 11 vastlegt, is het aangewezen om een of meerdere testgebruikers aan te duiden. Deze personen kunnen al eens kennismaken met het nieuwe platform en eventuele pijnpunten aanwijzen.

Beschik je over een intern IT-team? Laat deze testperiode dan niet aan hen over, maar aan collega’s die dagelijks gebruik maken van de vele hard- en softwaretoepassingen op de werkvloer en die onbevooroordeeld hun feedback kunnen geven.

Update naar Windows 11 gepland? Wij kijken graag mee

Zoals we hierboven al stelden: de juiste timing zorgt voor een vlotte doorstart naar het nieuwe Windows-besturingssysteem en vermijdt productiviteitsverlies op korte én lange termijn. Dankzij onze jarenlange ervaring met kmo’s en familiebedrijven kunnen we die timing perfect voor je inschatten. Maar eerst willen we jouw bedrijf wat beter leren kennen natuurlijk. Vraag een vrijblijvende afspraak aan en we steken de hoofden zo snel mogelijk bij elkaar.