• ITC Belgium

Azure Information Protection: elk document in de juiste handen in een paar simpele kliks

Bijgewerkt op: jul 7


Azure Information Protection voorkomt dat belangrijke data op de verkeerde USB-stick, pc, laptop, smartphone of tablet terechtkomen. En dat die gegevens per ongeluk worden gewist.

Een belangrijke interne nota die per ongeluk naar de verkeerde Jan of Liesbeth wordt verstuurd. Niet je eigen collega, maar bijvoorbeeld een professionele klant. Al dan niet met vertrouwelijke informatie erin. Sommige documenten binnen je bedrijf zijn nu eenmaal niet voor alle ogen bedoeld. Om de juiste toegangen en beperkingen voor ieder document op een overzichtelijke en veilige manier te beheren, is er Azure Information Protection.


De kracht van het label


Azure Information Protection, onderdeel van Microsoft 365 Business Premium, maakt het mogelijk om elk afzonderlijk document op je server in één of meerdere labels onder te brengen. Denk aan labels als ‘facturen’, ‘contracten’ of ‘offertes’. Aan die labels zijn een waslijst aan mogelijke rechten verbonden:

  • Enkel openen en lezen

  • Bewerken

  • Printen

  • Als bijlage versturen via mail (al dan niet naar een beperkte groep bestemmelingen)

  • Mogelijkheid tot nemen print screens

  • Mogelijkheid tot delen via andere platformen (bv. Microsoft Teams)

Bovendien kan je die rechten toekennen aan specifieke personen en functies binnen het bedrijf. Zo kan een HR-medewerker wel bepaalde managementdocumenten bekijken, maar niet bewerken, terwijl een salescollega hetzelfde bestand niet kan openen. En hoe ver reiken de rechten voor een derde partij, zoals de klant of leverancier, bijvoorbeeld voor een offerte of factuur?


Sterke bescherming tegen dataverlies


Azure Information Protection voorkomt dat belangrijke data op de verkeerde USB-stick, pc, laptop, smartphone of tablet terechtkomen. En dat die gegevens per ongeluk worden gewist. In een wereld met steeds meer jobwissels en met thuiswerk in opmars, is dit allesbehalve een overbodige luxe. Op deze manier behoud je steeds een centraal overzicht over welke collega welke handelingen kan uitvoeren met ieder document.


Is er toch een bestand door de mazen van het net geglipt? Daar steekt Mobile Device Management alsnog een stokje voor.

Een te snelle en te bruuske integratie kan de dagelijkse werking een tijdlang ernstig verstoren. Net als een te gedetailleerde labeling. Bij ITC Belgium staan we jouw bedrijf graag bij om Azure Information Protect op een doordachte manier te implementeren.

Eenvoudig aangepast bij interne verschuivingen


Een collega die naar een andere afdeling verhuist binnen het bedrijf? Net omdat Azure Information Protection werkt met labels, zijn er maar een paar muisklikken nodig om de toegang tot bepaalde mails of documenten aan te passen.


Keep it simple


Een te snelle en te bruuske integratie kan de dagelijkse werking een tijdlang ernstig verstoren. Net als een te gedetailleerde labeling. Bij ITC Belgium staan we jouw bedrijf graag bij om Azure Information Protect op een doordachte manier te implementeren.


Ons advies? Keep it simple. Wat dat precies inhoudt, dat vertellen we je graag vanuit onze eigen ervaring tijdens een vrijblijvend gesprek. Contacteer ons via info@itc.be of op het nummer 011 28 63 20 voor meer info.

59 keer bekeken0 reacties