• ITC Belgium

Komen deze frauduleuze mails je bekend voor?

Bijgewerkt op: 4 okt 2019

De afgelopen weken doen er heel wat verdachte e-mailberichten de ronde. Mispak je niet. Ook al zien ze er heel authentiek uit, één klik kan genoeg zijn om je belangrijke logingegevens te grabbel te gooien. Een greep uit het frauduleuze aanbod.


"Verander nu je wachtwoord"


Kreeg je de afgelopen periode een mailtje binnen - zogezegd van Microsoft - met de vraag om je wachtwoord te wijzigen uit veiligheidsoverwegingen? Opgelet, want ook al ziet alles er herkenbaar uit, het gebruikte mailadres is dat niet."Gelieve dit bedrag te betalen"


Krijg je een mailtje binnen van "het management" om een achterstallige betaling uit te voeren? Logisch dat je achterdochtig bent. Let ook hier weer op het vreemde mailadres (en op de vele taalfouten).Betalen maar! (bis)


Onderstaand type phishing mails zijn een pak gevaarlijker voor de ontvanger omdat ze verstuurd zijn vanuit een authentiek mailadres. Dat kan bijvoorbeeld het adres van een collega of familielid zijn. Dit komt omdat deze mensen al eerder het slachtoffer werden van phishing. Hun mailadres wordt nu misbruikt om deze frauduleuze mails massaal te helpen verspreiden. In de bijlage vind je ook vaak de link naar een onbekende website terug. Open de bijlage en link dus zeker niet.
"Uw bankkaart is niet meer veilig"


Ook deze laatste phishing mail ziet er zeer authentiek uit. De afzender van de mail, in dit geval BNP Paribas Fortis, stelt dat je bankkaart niet meer beschermd is tegen misbruikers. Op de achterliggende link vind je een herkenbaar ogende website terug, maar zowel de url van de webpagina als het e-mailadres van de afzender verraden in dit geval de boosdoeners.

De oplossing: hoe wapen je je hiertegen?Wil je nog meer advies over hoe je jouw bedrijf kunt wapenen tegen mensen met kwade bedoelingen? Wij zorgen ervoor dat je elke dag met een gerust gemoed kan surfen, mailen en bestanden kan uitwisselen. Mail naar info@itc.be en we helpen je meteen verder.

143 keer bekeken0 reacties