10.01.23

3 onmisbare tips voor bedrijven met macOS

Ieder bedrijf heeft een andere cultuur, structuur, werkwijze, enz. Afhankelijk van die interne keuzes, verkiest een onderneming vaak een specifiek besturingssysteem of operating system. Werken jouw medewerkers liever met Windows, macOS, Linux…? Alles is mogelijk. Een goede IT-partner helpt je graag verder met ieder product, merk en systeem. We geven alvast 3 tips mee voor bedrijven met macOS.

macOS voor bedrijven

1. macOS met Office 365

Vroeger waren bepaalde programma’s enkel beschikbaar voor Windows en niet voor macOS, of omgekeerd. Tegenwoordig worden de bekende softwarepakketten voor beide besturingssystemen ontworpen, met slechts kleine verschillen. Ook Office 365 kan perfect geïnstalleerd worden op een Macbook, zonder omwegen of gebrek aan functionaliteit. Laat hierdoor je keuze niet beïnvloeden. macOS-gebruikers en Windows-gebruikers kunnen dus vlot samenwerken.

macOS voor bedrijven

2. Configuratie van Apple-apparaten

Een grote fout die vaak wordt gemaakt bij de configuratie van Apple-apparaten is de instelling van het iCloud-profiel. Bij apparaten die eigendom zijn van het bedrijf, is het belangrijk om in te loggen met een iCloud-profiel dat ook eigendom is van het bedrijf. Doe je dit niet, dan kan je het apparaat bijvoorbeeld niet overdragen naar een andere medewerker wanneer de vorige eigenaar de firma verlaat. Een toestel dat gekoppeld is aan een persoonlijk iCloud-profiel, kan enkel ontkoppeld worden door de beheerder van dat profiel.

3. Ook macOS is kwetsbaar voor virussen

Vaak wordt beweerd dat macOS een veiligere keuze is als besturingssysteem, omdat het beter bestand zou zijn tegen virussen en hacking. Hoewel Apple meer aandacht besteed aan het blokkeren van toegang tot de interne werking, ben je als macOS-gebruiker net zo kwetsbaar als op een Windows-systeem. De voornaamste reden waarom macOS-gebruikers minder vaak slachtoffer worden van cybercriminaliteit, is omdat Windows in aantal meer gebruikers telt. Een hacker kan dus op meer prooien mikken, wanneer hij zijn aanval voorbereid op Windows-apparaten.

Macbook

Ervaring met alle merken

Als IT-partner is het belangrijk om thuis te zijn in verschillende systemen en merken. Bij ITC bedienen we zowel klanten die over een volledig Apple-park beschikken, als andere systemen. Daarom hebben we bijvoorbeeld verschillende collega’s binnen onze ITC-familie die gespecialiseerd zijn in Apple-producten. Anderen focussen zich op hun beurt op Windows-apparaten. Hierdoor kunnen we steeds kort op de bal spelen wanneer klanten problemen ondervinden, onafhankelijk van het besturingssysteem dat ze gebruiken.