08.09.20

B&M Tegelimport: “Na fusie was vertrouwen in IT de rustgevende factor”

Wanneer twee familiebedrijven elkaar vinden en onder dezelfde naam verdergaan, is een duidelijke en gezamenlijk gedragen IT-aanpak eens zo belangrijk. Het verhaal van B&M Tegelimport.

b&m tegelimport
Zaakvoerders Jan Van Hoorenweder (links) en Gert Zeelmaekers (rechts)

Wanneer twee familiebedrijven elkaar vinden en onder dezelfde naam verdergaan, is een duidelijke en gezamenlijk gedragen IT-aanpak eens zo belangrijk. Zeker wanneer er bijna 200 kilometer ligt tussen beide vestigingen. Toen tegelgroothandels Bevalith in Damme en Marolith in Genk de handen in elkaar sloegen en samen B&M Tegelimport vormden, zorgde ITC mee voor de klik tussen beide bedrijven.

“Vertrouwen kweken”

“In 2012 was de fusie tussen onze bedrijven een feit. Ondanks de gezamenlijke doelen en de goesting om er samen voor te gaan, was het in het begin toch even wennen. Zeker voor onze West-Vlaamse collega’s”, vertelt hoofd boekhouding Vanesse Vallé.

“Hun volledige stock verhuisde namelijk naar het magazijn in Genk. De medewerkers in Damme moesten plots blindelings vertrouwen op de goede werking van de verkoopsoftware. Zij konden van de ene dag op de andere niet meer zelf controleren of een bepaalde tegel al dan niet in voorraad was.”

“Dankzij de vlotte implementatie van de softwarepakketten – en het opzetten van de gedeelde telefooncentrale – op de twee sites, bleef de aanpassingsperiode gelukkig zeer kort en vond iedereen snel zijn weg.”

Lees ook: Tom Hoogmartens: “Vlotte ERP-integratie was cruciaal voor onze verdere groei”

“Krachtige laptops voor onze verkopers”

“Naast het traditionele mailverkeer wordt er nog veel gebeld tussen collega’s en met klanten. Op zich vind je bij ons weinig van de nieuwste technologische snufjes terug. Wel zorgen we altijd dat we met snelle en efficiënte pc’s en printers kunnen blijven werken.”

“Zo hebben we bij B&M Tegelimport onlangs nog geïnvesteerd in een aantal geavanceerde laptops, speciaal voor grafische doeleinden. Hiermee kunnen onze verkopers aan klanten laten zien hoe hun toekomstige tegelvloer er in hun woonkamer, bureau, bedrijfsruimte… uitziet. ITC heeft ons hier de nodige adviezen in verschaft.”

Daarnaast bekijken we of we onze internetverbinding kunnen optimaliseren via de aanleg van een glasvezelaansluiting. Zo zouden we een nog stabielere en kwalitatievere connectie genieten met onze collega’s in Damme. Zowel op vlak van internet als van telefonie. Ook hier krijgen we nodige begeleiding van ITC.

B&M Tegelimport
"Onlangs hebben we geïnvesteerd in een aantal geavanceerde laptops, speciaal voor grafische doeleinden. Hiermee kunnen onze verkopers aan klanten laten zien hoe hun toekomstige tegelvloer er in hun eigen huis of bedrijf uitziet."

“Thuiswerken is dagelijkse realiteit geworden”

Zoals bij veel bedrijven is 2020 voor B&M het jaar geworden waarin thuiswerk een belangrijke aandeel heeft verworven in de dagelijkse gang van zaken.

“Nog voor de fusie met de site in West-Vlaanderen, heeft ITC voor ons een remote connection opgezet, waarmee we eenvoudig vanop afstand konden inloggen op de server. Doorheen de jaren kreeg deze connectie een grote veiligheidsupgrade, waardoor we ook veilig van thuis uit kunnen werken. Daar halen we – zeker vandaag – enorm veel voordeel uit.

“3x hackers tegengehouden”

Tot slot besteedden we ook extra aandacht aan het online securityverhaal. “Tot drie maal toe kregen we een veiligheidswaarschuwing van ITC. Dat hackers het bedrijf probeerden binnen te dringen. Dat is gelukkig geen enkele keer gelukt dankzij onze IT-collega’s. Intussen hebben we ook onze hele online security herbekeken en onder meer ons paswoordenbeheer aanzienlijk versterkt.”

Lees ook: Veilig online werken? Dat begint bij het alert maken van je collega’s

“Helpdesk staat altijd klaar”

“Samengevat, bij ITC houden ze dagelijks mee een oogje in het zeil. Hun helpdesk staat ook altijd meteen voor ons klaar en – indien nodig – rukken ze snel uit. We zijn al sinds 2010 partner en als het van ons afhangt, zal dat nog lang zo blijven. Zij kennen ons door en door, en weten perfect wat we wel en niet willen.”

Zoals B&M Tegelimport ook op zoek naar een vertrouwde IT-partner?

Bij ITC zijn kmo’s klant aan huis. Klein of groot, starter of gevestigde waarde, wij zorgen voor een samenwerking op maat en op jouw tempo. We zitten graag samen om te bespreken wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Contacteer ons hier!