Derde generatie, twee broers mee aan het roer

Het was IT-verantwoordelijke Carlo Pollers die ons indertijd benaderde. Samen met zijn broer Herman en ingenieur Jeroen Kums hebben ze vandaag de leiding over het bedrijf dat hun grootvader in de jaren 50 als eenmanszaak uit de grond stampte.

“De focus bij Pollers ligt helemaal op machinebouw. We leveren mechanische onderdelen, halffabrikaten en complete machines toe, en begeleiden onze klanten van ontwerp tot afgewerkt product. Ons cliënteel is al even divers als onze expertise: machinebouwers, robotbouwers, bedrijven in de chemie, in windenergie, noem maar op.”

“ERP-pakket draaide allesbehalve vlot”

Om al deze processen en de flow tussen werkplaats, bureau, klanten en leveranciers in goede banen te leiden, is een sterke samenwerking op vlak van ICT van enorm belang.

“Een deel van het ICT-beheer nemen we op onszelf. Nieuwe printers, pc’s of laptops nemen we van ITC af, maar de installatie doen we zelf. Het onderhoud en interventies bij hardwareproblemen laten we dan weer aan hen over. Idem voor complexere integraties, zoals het beheer en het monitoren van onze server.”

“Sinds een jaar hebben we trouwens een gloednieuwe server laten installeren op de werkvloer. Ons ERP-pakket draaide helemaal niet soepel meer op onze oude server. Voordien gebeurde de back-up ook nog volledig op een externe harde schijf, vandaag springt de cloud bij. Dat zorgt bij ons voor een dubbele geruststelling.”

“Sterke communicatie geeft vertrouwen”

“Een andere grote troef van onze samenwerking is dat contacten met derde partijen heel vlot verlopen. We werken bijvoorbeeld met heel wat tekenpakketten. Om die software vlot te laten blijven draaien, is een goede kennis over de softwarevereisten nodig. Bij ITC hebben ze aangetoond dat ze hier veel ervaring mee hebben en dat we de communicatie met de softwareleverancier met een gerust hart aan hen konden overlaten.”

“Ook de software die nodig is om het onderhoud van ons machinepark op te volgen, moest een tijdje geleden herbekeken worden. Hiervoor moesten ze bij ITC een virtuele server opzetten. Het rechtstreeks overleg met deze leverancier verliep eveneens professioneel en vlekkeloos. Zo’n geruisloze opvolging, waar je zelf amper hoeft tussen te komen, geeft heel veel vertrouwen.”

“Snelle interventie bij problemen”

“Welke aspecten van de samenwerking met een ICT-leverancier we het meest appreciëren? Wat we vroeger misten, was vooral een partner die altijd dichtbij was en die ook de nodige ervaring binnen een B2B-omgeving had. En natuurlijk de snelheid van uitvoering vormt een grote troef, zeker aangezien we een service op afroep genieten. Hun helpdesk houdt alles nauwlettend in de gaten en hun techniekers zijn steeds snel ter plaatse in geval van issues.”

“Tot slot houden ze bij ITC ook goed de vingers aan de pols op vlak van IT- en internetsecurity. Ze volgen de markt op de voet en gaan preventief in plaats van reactief te werk. We proberen hier ook zelf ons steentje aan bij te dragen. Wanneer ze bijvoorbeeld voor een gepland onderhoud langskomen, vragen we aan onze werknemers om eventuele technische problemen of bezorgdheden 1-op-1 met hen op te nemen. Op deze manier hopen we nog lang van een vlotte samenwerking te mogen genieten.”

Kmo op zoek naar een ICT-klik?

Bij ITC hebben we meer dan 15 jaar ervaring in het ICT-beheer van kmo’s en familiebedrijven in Hasselt en ver daarbuiten. Van audit en installatie tot monitoring en securitybeheer en zelfs infosessies op de werkvloer: wij zorgen mee voor een optimale werking en gebruik van alle hardware en software binnen jouw bedrijf.

Wil je de eerste klik met ons maken? Contacteer ons via mail of bel ons op 011 28 63 20.