22.02.22

Werken in de cloud: wél of niéts voor jouw bedrijf?

Bij ITC Belgium bieden we je een betrouwbare cloudoplossing. Snel, uitbreidbaar én op Belgische bodem: de Proximus-cloud.

werk in de cloud
Bedrijven met een sterk administratieve workflow – en dus lichter dataverkeer - zijn meer gebaat bij een cloud based server.

Werken in de cloud: de ene zaakvoerder is rotsvast overtuigd van de meerwaarde, de andere kijkt er nog voor een stuk met wantrouwen naar. Bij ITC Belgium bieden we je een betrouwbaar alternatief: snel, uitbreidbaar én op Belgische bodem: de Proximus-cloud.

Cloudserver vs. hybride vs. on prem

In onze voorbije blogs hebben we het uitgebreid gehad over de voordelen van een fysieke server op de werkplaats (on prem) en een hybride serveropstelling. En welke types van bedrijven hier het meest voordeel uit halen.

In deze blog schuiven we de grote sterktes van de cloudserver naar voren. Meer bepaald de clouddiensten van Proximus. Als nauwe partner van deze Belgische telecomspeler, kunnen we tegen een heel interessante kostprijs de meeste workflows op je werkvloer naar de cloud verhuizen.

Welke bedrijven vormen een perfecte cloud-fit?

Dankzij de innovatieve cloudtechnologieën waar Proximus gebruikt van maakt, is het mogelijk om je volledige bedrijfsdata naar de cloud te brengen.

Daar waar groot en zwaar dataverkeer meer gebaat is bij een on prem of hybride serveroplossing, zijn bedrijven met een sterk administratieve workflow – en dus lichtere data – meer gebaat bij een cloud based server. Denk hierbij aan advocatenkantoren, salesgerichte bedrijven, boekhoudkantoren…

Ook voor bedrijven die nog werken met ‘verouderde’ ERP-software of eigen software – voornamelijk uit de jaren 1990 en 2000 – kan een cloudserver een interessante optie zijn. Bij het upgraden naar een nieuwe server is het mogelijk dat deze software namelijk niet meer  werkt en dien je misschien te investeren in een nieuw, duur ERP-pakket. Kies je voor een cloudserver, dan kan jouw bestaande ERP-software in de cloud blijven draaien zonder prestatieverlies.

Werken in de cloud: al jouw data zitten veilig dichtbij en bovendien nemen we bij ITC het volledige beheer in handen.

De grote voordelen van werken in de cloud?

Als gebruiker van de Proximus clouddiensten geniet je de volgende garanties:

  • 99,9% beschikbaarheid van al je applicaties en dat 24/7
  • Hoge snelheden tegen een betaalbare, vaste maandprijs
  • Geen nieuwe hardware nodig, geen onderhoudskosten
  • Al jouw data blijven in België
  • Steeds bereikbare klantendienst
  • Niet nodig om te investeren in nieuwe software
  • Sterke beveiliging, gegarandeerde back-up door Proximus zelf (multifactor authenticatie, antivirus…)
  • Meer data nodig? Breid je cloudopslag snel en eenvoudig uit

Wij blijven jouw cloudopslag beheren

Werken in de cloud, dat is dus kiezen voor minimale bijkomende investeringen en maximale geruststelling. Al jouw data zitten veilig dichtbij en bovendien nemen we bij ITC het volledige beheer in handen. Bij de minste kink in de kabel, zijn we dus meteen erbij om bij te sturen.

Welke tarieven kunnen we je aanbieden?

De cloudopslagdiensten van Proximus worden bepaald aan de hand van het aantal gebruikers, maar ook aan de hand van het type applicaties dat jouw bedrijf gebruikt.

Wens je dieper in te gaan op de tarieven en over het totale kostenplaatje van de integratie van cloudservers binnen jouw bedrijf? Of wil je gewoon meer weten over werken in de cloud of over de bestaande alternatieven? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en we leggen een mooi voorstel op tafel.