Sinds de jaren 50 van vorige eeuw is “het kantoor” verschillende keren van gedaante veranderd. Van aparte bureauruimtes over de beruchte cubicles tot het open kantoor. Maar hoe zit het voor de komende jaren? Wel, het kantoor van de toekomst is niet langer terug te brengen tot één specifiek concept.

Activity based offices

Eigenlijk is het kantoor van de toekomst vandaag al volop in uitrol. Toch zweren de meeste bedrijven nog altijd bij de klassieke gang van zaken: het persoonlijk bureau, de meeting room en een ontvangst- of zithoekje.

Maar stilletjes aan waait er een frisse wind over de moderne werkvloeren. De traditie maakt plaats voor een nieuwe indeling, gebaseerd op de jobinhoud en de tijd die de werknemer daadwerkelijk spendeert op kantoor. Over het algemeen is er sprake van zeven verschillende types van werkplaatsen:

  • Persoonlijke desk
  • Quiet space: ruimte waar de werknemer ongestoord productief kan zijn en die eventueel kan dienen als minder formele meeting of conference room
  • (Virtuele) meeting space: voor beslissingen in teamverband
  • Workshop: hier komt het creatieve proces volop tot zijn recht
  • Multifunctionele space: om het communitygevoel te vergroten (bv. zithoek, werkruimte én ontspanning)
  • On the go: de werknemers op de baan (met laptop, tablet…)
  • Hoffice: de thuiswerkers

Nood aan flexibele hard- en software

Het vaste bureau zoals we dat vandaag kennen, maakt met andere woorden stilaan plaats voor een efficiënte mix tussen fixed desks, flex desks en collaboration desks. Dat houdt natuurlijk in dat je als werkgever het computerpark verstandig en proactief dient in te richten.

Bij ITC hebben we alle hard- en software in huis om jouw bedrijf op een zo kostenoptimale manier voor te bereiden op de komende jaren.

Zelflerende pc-beveiliging

Wat tot slot ook niet weg te denken zal zijn uit het kantoor van de toekomst: superslimme beveiliging. Zo wapent de nieuwste beveiligingssoftware zich niet alleen tegen cyberaanvallen, maar leert het zelfs nooit geziene dreigingen te neutraliseren nog voordat ze een potentieel gevaar vormen.

Samen met andere soorten moderne beveiliging, zoals bijvoorbeeld een vingerscan via de muis, is het kantoor van de toekomst een echte aanrader voor dynamische bedrijven, ongeacht het aantal werknemers dat je onder jouw hoede hebt.

Wist je dat het Microsoft Office 365-pakket voor bedrijven ook voorzien is van een uitgebreide beveiliging? En dat je met Advanced Threat Protection jouw mailbox maximaal wapent tegen indringers?

Hoe ziet jouw toekomstige kantoor eruit?

Nog meer weten over de verschillende mogelijkheden? Wij geven graag ons advies en kunnen je zelfs helpen tot en met de uiteindelijke installatie van alle hard- en software. Contacteer ons voor meer info!