“Hartelijke kennismaking”

Anja kwam bijna vijf jaar geleden bij ons aankloppen. Op dat moment zat ze al een tijdje thuis. “Ik heb mijn carrière een aantal jaren opzijgeschoven om er voor de kinderen te zijn. Toen zij naar school begonnen te gaan, voelde ik dat ik een nieuwe uitdaging nodig had.”

“Even later solliciteerde ik bij ITC. Oorspronkelijk voor een paar uurtjes per week. Ideaal om er geleidelijk aan weer in te rollen, ook om de ideale balans tussen werk en gezin terug te vinden.”

“Wat ik me nog herinner van het sollicitatiegesprek? Dat het allesbehalve een typisch jobinterview was. Ook al zaten bestuurders Mark en Inneke tegenover mij, het ging er heel hartelijk en familiaal aan toe. De klik was er meteen.”

“Meer gezondheid op de werkvloer”

Anja houdt zich naast de boekhouding ook bezig met de algemene administratie en HR-gerelateerde opdrachten. “Die combinatie maakt het net leuk voor mij. Die sociale, menselijke kant miste ik in mijn vorige jobs, toen het alleen maar over het fiscale ging.”

“Ik vind het geweldig om mee na te denken over hoe we het werkleven aangenamer kunnen maken voor onze collega’s. Zo heb ik vorig jaar mee mijn schouders gezet onder FIT, een nieuw gezondheidsinitiatief. Dat begon met een keer per week samen te gaan wandelen. Zelf ben ik daardoor ook opnieuw beginnen te joggen. Daarnaast hebben we de actie ’40 dagen gezond’ georganiseerd: geen snoep, geen frisdrank, maar vooral fruit en verse soep. Iedereen heeft enorm goed zijn best gedaan toen.”

"Omdat ik zie waar mijn collega's wekelijks mee te maken krijgen, ga ik zelf ook veel bewuster om met mijn data en mails."

“Mijn IT-ogen zijn opengegaan”

Waar Anja met de neus vooral tussen de maandelijkse en jaarlijkse boekhoudkundige afsluitingen zit, zijn de meeste van haar collega’s dagelijks bezig met het oplossen van de vele IT-vraagstukken van onze klanten.

“Zelf ben ik helemaal niet IT-minded, maar ik heb snel enorm veel respect gekregen voor wat ze doen. Omdat ik zie waar zij wekelijks mee te maken krijgen, ga ik zelf ook veel bewuster om met mijn data en mails. Mijn ogen zijn op dat vlak echt opengegaan.”

“Los daarvan, is het natuurlijk ook handig dat er altijd wel iemand in de buurt is wanneer ik zelf een IT-probleempje heb (lacht).”

Vandaag is Anja, samen met de vrouwen binnen het gezin-Ponet, één van de weinige vrouwen binnen het ITC-team. “Maar daar komt binnenkort weer wat verandering in. Ik krijg er een rechtstreekse collega bij. We zijn in opmars (lacht).”

“Joggen om te resetten”

Waar houdt Anja zich mee bezig buiten de werkuren? “Mijn kinderen in de eerste plaats, maar ik probeer ook genoeg tijd voor mezelf vrij te maken. Ik ga enorm graag shoppen, met nu en dan een lekker etentje erbij.”

“Daarnaast ga ik twee tot drie keer per week joggen. Dat doet me echt goed, na een lange werkdag reset dat mijn systeem volledig.”