Een vlotte internetverbinding is geen overbodige luxe voor bedrijven. Een gemiddeld kantoor komt al snel aan 20 wificonnecties: smartphones, tablets, laptops, camera’s, intercom… Zo is het kantoornetwerk al gauw overbelast wanneer alle collega’s aanwezig zijn. Gelukkig zijn er manieren om hier verandering in te brengen. Na onderstaande 3 stappen zijn problemen met wifi verleden tijd en kan je genieten van een vlot netwerk.

1. Start met een wifimeting

Wifi is complex! Er zijn verschillende technische factoren om rekening mee te houden om een krachtig signaal te verzekeren. Breng daarom eerst het wifisignaal in kaart met een wifimeting of site survey. Zo weet je exact wat de zwakke en sterke punten zijn en kan je gericht ingrijpen door middel van access points.

2. Installeer een krachtig access point

Eens we begrijpen hoe het wifisignaal zich verdeelt over het gebouw, kan men de wifi-installatie verbeteren. De internetverbinding is meestal wel krachtig genoeg, maar helaas is de geleverde wifirouter dat niet altijd. Een standaard router heeft vaak niet de capaciteit om veel internetverkeer te ondersteunen.

Hiervoor zijn access points een goede oplossing. Vaak volstaat slechts één (semi-) professioneel access point dat krachtiger is dan de standaard geleverde toestellen. Het succes van dat access point hangt af van de installatie en configuratie.

3. Configureer access points volgens de regels van de kunst

Indien uit de wifimeting blijkt dat er meerdere access points nodig zijn, is het belangrijk om deze te configureren volgens de regels van de kunst. In grote gebouwen zijn er bijvoorbeeld veel wifi access points van verschillende bewoners of bedrijven die ‘oorlog voeren in de lucht’. In veel gevallen installeert men deze met standaard (fabrieks)instellingen. Logisch dus dat deze niet op elkaar afgestemd zijn!

Om access points te configureren heb je wel de nodige kennis van netwerken nodig. Dit laat je daarom beter over aan een specialist.

Schakel ITC in voor een beter netwerk

Een kantoornetwerk zonder problemen met wifi, hoeveel moet dat kosten? Niet onnodig veel. Ook voor professionele wifi-installaties bestaan er zeer betaalbare oplossingen. ITC kan je helpen met wifimetingen, installatie en configuratie van de nodige access points. zijn al jouw problemen opgelost en kan je zonder zorgen die belangrijke deadline halen of die gigantische e-mailbijlage verzenden… zelfs wanneer het hele team aanwezig is! Ook voor gezinnen met wifiproblemen kan ITC een oplossing bieden.

Neem contact op voor meer informatie.