13.06.23

“Al ontploft er een bom, mij kan je niet storen tijdens het programmeren”

Het referentiepunt bij ITC rond .NET toepassingen voor applicaties op maat? Dat is Stefan. Hij kent onze klanten even goed als de mensen die er werken. Laat hem 5 minuten alleen met jouw bedrijfsdata en hij bezorgt je een applicatie op maat die het geheel kan analyseren, verwerken en optimaliseren met één druk op de knop.

Stefan

Studeren was nooit zijn sterkte, de passie voor IT des te groter. Na een opleiding programmeur/systeemanalist, ging Stefan aan de slag bij ITC. Ondertussen begint hij aan zijn 10de jaar bij ons.

De lancering van zijn carrière

“Toen ik 10 jaar geleden bij ITC kwam solliciteren, belde ik aan bij een soort van villa of hoeve. Dit wekte onmiddellijk een familiale sfeer bij mij op. Mijn huidige job bij ITC was en is nog steeds mijn eerste job in de IT-sector. Toen ik hier begon, was alles nieuw voor mij. Gelukkig werd ik goed ontvangen door de familie Ponet (Inneke en Mark). Ook met de andere collega’s bouwde ik al snel een goede band op.”

Wat doet een technisch consultant bij ITC?

“Ik heb eigenlijk verschillende functies bij ITC. Enerzijds ben ik de voornaamste softwareontwikkelaar. Anderzijds verzorg ik de telecom van onze klanten: telefooncentrales plaatsen, Teams-telefonie implementeren, support voor telefonie, enzovoort. Ik ben begonnen als programmeur, maar met de groei van de firma en mijn toenemende ervaring, zijn daar natuurlijk allerlei taken bijgekomen. Maar programmeren blijft mijn échte passie. Daar kan ik mij helemaal in laten gaan. Al ontploft er een bom naast mij, mij kan je niet storen wanneer ik aan het programmeren ben.”

Een van de eersten met een quad core processor

Waar is die passie voor IT en voor het programmeren precies ontstaan bij Stefan? “Mijn eerste computer kocht ik in 1997. Toen ging er een nieuwe wereld voor mij open. Voordien had ik al zo’n ‘vreemd toestel’ op het werk zien staan, maar waar dat voor diende, was voor mij nog een raadsel. Ik wist zelfs niet hoe ik het moest uitschakelen, dus ik trok gewoon de stekker uit het stopcontact. Ondertussen weet ik wel beter (lacht).”

“Op aanraden van mijn schoonbroer begon ik destijds met een korte opleiding C++: een populaire programmeertaal voor een brede waaier aan toepassingen. Daar was zogezegd geen vooropleiding voor nodig, maar voor mij bleek het toch Chinees. Desondanks ben ik wel blijven doorzetten en de interesse is alleen maar gegroeid. Daarna kocht ik een programma om games mee te programmeren. Ik leerde quasi alles aan via de handleiding. Daarna ben ik begonnen met zelf computers te bouwen. Tot op vandaag draait mijn home made computer van 11 jaar oud nog steeds even goed. Dat was trouwens een van de eerste pc’s met een quad core processor.”

Stefan

Backspace

Wat zijn jouw lievelingsmomenten op de werkvloer?

Tijdens de vastenperiode zijn we een uitdaging aangegaan onder de collega’s. We hebben ons voorgenomen om met zijn allen 2.500 kilometer te wandelen. Dat is van Hasselt naar Athene. Tijdens de middagpauze spelen we gewoonlijk een kaartspel, maar nu doen we dus een middagwandeling in de plaats. Er wordt veel gedaan bij ITC om een toffe werksfeer te garanderen.”

Waar geniet je van in je vrije tijd?

“Wij doen veel dingen met het gezin. In het weekend houden we een dartstoernooi met een pintje en een knabbeltje erbij. In de zomer gaan we vaak fietsen en in juni vind je me ieder jaar terug op Graspop Metal Meeting. Ik ben een rasechte metal fan. Het hele gezin eigenlijk. Zelfs de vriendinnen van mijn zonen zijn er stilletjes aan ook voor te vinden.”

Als je een jaar lang een andere job zou mogen doen, welke zou dat zijn?

“Dan zou ik graag een jaar als smid werken. Ik heb thuis zelf een branderoven staan waarmee ik oude vijlen en beitels omvorm tot dolken, messen, noem maar op. Ik heb ooit zelfs een gitaar gebouwd. Naast het werk ben ik graag bezig met mijn handen. Niet alleen met metaal, maar ook met hout. De handvatjes van messen of dolken maak ik dan ook zelf.”

Ook interesse in programmeren, telefonie of IT in het algemeen?

Deel jij dezelfde passie voor IT als Stefan? Dan ben je bij ITC meer dan welkom. Ontdek onze openstaande vacatures, of neem ineens contact op en kom in levenden lijve proeven van de sfeer bij ITC.