22.02.22

System engineer Davy: “Bij ITC vond ik terug wat ik al die tijd miste”

Senior system engineer Davy kan stilaan beginnen aftellen naar zijn tienjarig werkjubileum bij ITC. Een mijlpaal voor hem, maar ook voor ons en zijn vele klanten.

Senior system engineer Davy kan stilaan beginnen aftellen naar zijn tienjarig werkjubileum bij ITC. Een mijlpaal voor hem, maar ook voor ons en zijn vele klanten. Dus mag een mens al eens terugblikken. Hoe vat hij zijn tijd bij ons samen na die tien jaar? We laten het hem zelf vertellen.

“Helemaal fan van vaders eerste pc”

Vraag aan de eerste persoon die je tegenkomt wat zijn of haar eerste pc was. De kans is klein dat je een gedetailleerd antwoord terugkrijgt. Dat is allesbehalve het geval voor system engineer Davy.

“Een Tandy TRS-80, een van de allereerste betaalbare pc’s voor thuisgebruik. Een echte klassieker. Mijn vader kwam er mee thuis toen ik 8 of 9 jaar oud was, maar het was vooral ik die voor het scherm zat.”

“Pas op mijn 16e kreeg ik mijn eerste eigen pc, voor mijn schoolwerk. Dat was ook de periode waarin ik meer en meer aan computers en hardware begon te sleutelen. Een paar jaar later stapte ik met veel goesting de ICT-jobmarkt in.”

“Een ik-cultuur bestaat niet bij ITC”

Tijdens zijn eerste job leerde hij de sector kennen op kleinere schaal. “Ik was de enige technieker binnen een klein bedrijfje en hield me er letterlijk met vanalles bezig: pc’s assembleren, netwerken aanleggen voor klanten, noem maar op.”

Een paar jaar later volgde de overstap naar een nieuwe werkgever en een nieuwe functietitel: die van system engineer. “Tot dat bedrijf werd overgenomen. Plots gingen we van een kleine, familiale werkcultuur naar die van een grote boîte met meer dan 100 collega’s. Al snel had ik door dat dit niets voor mij was.”

“Dus ging ik op zoek naar een volgende uitdaging en solliciteerde ik bij ITC. “Hier vond ik terug wat ik zo miste: een open, vlotte omgang met collega’s. Je werkt hier nauw samen met bijna iedereen. En vooral: iedereen deelt zijn kennis, iedereen wil samen groeien. Een ik-cultuur zal je hier nooit terugvinden.”

Bij ITC wordt er veel gepraat, gelachen en gedeeld. Het is hier een sociale bende.

“Niet gemaakt om 8 uur lang op mijn bureaustoel te zitten”

Als senior system engineer is Davy voornamelijk verantwoordelijk voor het implementeren, vervangen en onderhouden van on prem servers bij klanten. Daarnaast staat hij ook in voor troubleshooting ter plaatse bij de klant, voornamelijk bij issues waarvoor onze helpdesk geen oplossing op afstand kan aanbieden.

Het liefst houdt Davy zich bezig met het opzetten van nieuwe of met het omschakelen van bestaande serveromgevingen. “Ik zorg er graag mee voor dat de eindklant maximaal kan communiceren met de server en vice versa.”

“Het wordt extra uitdagend wanneer een bedrijf over verschillende sites heen is gevestigd. Het komt dan wel eens voor dat je een dag per week vast bij de klant op kantoor zit. Het is die afwisseling die ik zo hard apprecieer in mijn job. Ik ben niet gemaakt om acht uur lang op mijn bureaustoel te zitten (lacht).”

“Securityverhaal wordt steeds belangrijker”

Servers draaiende houden betekent dagelijks waken over de belangrijkste data en cruciale bedrijfsprocessen van onze vele kmo-klanten en familiebedrijven. Een verantwoordelijkheid waar Davy zich heel bewust van is.

“Onlangs heb ik een cursus rond Ethical Hacking gevolgd. Het beveiligingsverhaal verandert voortdurend, dus probeer ik zo goed mogelijk bij te blijven. Ook door zoveel mogelijk relevante opleidingen te blijven volgen via ITC, zowel intern als extern.”

Backspace

We zetten om af te sluiten nog even een stapje buiten de workspace en vuren drie snelle vragen op Davy af.

Wat vat voor jou de sfeer op de werkvloer het best samen?

“Dat het er altijd wel hartelijk aan toe gaat bij ons. Er wordt veel gepraat, gelachen en gedeeld. Het is hier een sociale bende. En ’s middags leggen we graag een kaartje. Als ik niet op de baan, schuif ik meteen mee aan tafel.”

Hoe makkelijk kan jij je pc aan de kant houden na de werkuren?

“Vroeger had ik daar eerlijk gezegd wel veel moeite mee. Maar sinds ik kinderen heb, is mijn schermtijd na de uren nog maar een fractie van vroeger. Nu steek ik mijn neus liever tussen de strips. Ik heb sinds mijn kindertijd zo’n 600 à 700 strips verzameld van onder meer Jommeke en Suske&Wiske. Echt jeugdsentiment.”

Waar geraak jij je overige energie in kwijt?

“Eén keer per week speel ik zaalvoetbal. Onder vrienden, puur voor het plezier. Tijdens de lockdown ben ik samen met mijn oudste zoon begonnen met mountainbiken. Daar vinden we samen heel veel plezier in.”

Gezocht: System Engineer IT-infrastructuur

Momenteel zijn we bij ITC op zoek naar een extra system engineer om Davy en zijn team te vervoegen. Ben je ook op zoek naar een familiale omgeving waarin je ieder jaar bijleert en jouw skills kunt tonen in de meest boeiende bedrijfsomgevingen? Solliciteer meteen via onze jobpagina!