Belangrijke professionele documenten reizen vaak mee. Naar klanten, prospecten, naar medewerkers op andere locaties… Dat gebeurt alsnog vaak via de bekende USB-stick. Intussen bestaan er betere en veiligere opties, zoals Microsoft OneDrive. In deze blog bespreken we de voordelen van OneDrive voor bedrijven in vergelijking met zijn USB-tegenhanger.

1. Altijd nabij

Natuurlijk is een USB-stick heel handig dankzij zijn miniformaat en portability, maar daar schuilt ook net het gevaar. Een kleine stick zie je al snel over het hoofd als je in allerijl moet vertrekken en geraak je vrij gemakkelijk kwijt. Hoeveel USB-sticks heb jij zoal in je leven gekocht? Hoeveel heb je er vandaag in je bezit? En weet je nog exact waar je ze hebt gelegd?

Al te lang moeten nadenken? Eén van de grootste voordelen van OneDrive is dat je geen fysieke opslag meer nodig hebt. Een wifiverbinding en een laptop, pc, tablet of smartphone volstaan. De opslag van de bestanden gebeurt met andere woorden volledig in de cloud. Daarnaast kan je de bestanden ook offline beschikbaar maken.

2. Veilig delen

Tenzij je medewerker een USB-stick gebruikt met ingebouwde beveiliging, ligt de informatie erop zomaar voor het grijpen als die in de verkeerde handen terechtkomt. Met OneDrive delen je medewerkers hun professionele bestanden via een persoonlijke link. Die kan je beveiligen met een paswoord (lees hier hoe je het meest betrouwbare wachtwoord kiest!).

Jij kiest met wie je de link naar het bestand deelt: met iedereen binnen je organisatie, met een select groepje personen… Bovendien kan je de rechten zelf beheren. Mogen de ontvangers het bestand bewerken of alleen bekijken? Moet het bestand vanaf een bepaalde datum offline gaan? Wil je het downloaden blokkeren? De opties zijn zeer uitgebreid.

3. Enorme opslagcapaciteit

Nog een voordeel van Microsoft OneDrive voor bedrijven: iedereen met een geldige licentie beschikt over maar liefst 1 terabyte aan opslagcapaciteit. Ter vergelijking: een USB-stick met dezelfde capaciteit kost een aantal honderden euro’s. Business Essentials, het kleinste zakelijke abonnement van Office 365 met 1 terabyte aan OneDrive-opslag, kost je 4,2 euro per maand. Bovendien ben je zeker dat alle informatie niet zomaar kan verdwijnen bij de kleinste vergetelheid of vergissing.

4. Foutje gemaakt? Geen probleem!

Zijn een of meerdere bestanden op je OneDrive beschadigd, geïnfecteerd of per ongeluk verwijderd of overschreven? Dan kan je jouw volledige OneDrive herstellen naar een eerder moment, tot dertig dagen terug in de tijd. Zowel op bestands- als op mappenniveau. Met een USB-stick ben je jouw bestanden onherroepelijk kwijt.

Microsoft OneDrive voor jouw bedrijf?

Wat Microsoft OneDrive voor jou kan betekenen? Veel meer dan we in deze blog kunnen opsommen. We bespreken het daarom graag samen. Van eenmanszaak tot grote kmo, wij hebben alle ervaring in huis om jouw medewerkers op een zo veilig mogelijke manier te leren omgaan met gevoelige professionele data. Van advies tot installatie. Contacteer ons snel en we gaan voor jou aan de slag!