Grote projecten met meerdere teamspelers, tot over de provincie- en landsgrenzen heen. Voor bedrijven met (inter)nationale uitstraling is het regelmatige kost. Een veilige en overzichtelijke communicatie is cruciaal voor een optimale samenwerking. Wat is Microsoft Teams en waarom is dit de perfecte oplossing voor jouw bedrijf? We stellen deze Office 365-topper aan je voor.

Verkopers, consultants, vertegenwoordigers, managers, ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze leggen jaarlijks duizenden kilometers af om (potentiële) klanten aan zich te binden. Vaak werken meerdere mensen binnen een team samen aan een bepaald project. Teams maakt het perfect mogelijk om alle input te verzamelen op één centraal digitaal platform. Met alles erop en eraan.

Stop met mailen

Een belangrijk voordeel van Teams: het heen en weer mailen met verschillende versies van verschillende bestanden is definitief voorbij. Via Teams werk je samen aan één enkele versie van een gedeeld document. Geen kans meer op misverstanden of fouten. Een veilige én efficiënte manier van werken, zowel mobiel als via desktop.

De andere sleutelfuncties binnen MS Teams:

  • Video(chat)
  • Online vergaderen
  • Telefoneren en contacten beheren
  • Documenten beheren en delen via Sharepoint

Bovendien hebben niet alleen jij en je teamleden toegang tot deze interactieve omgeving. Je kan ook externe partners, zoals klanten of leveranciers, beperkte en tijdelijke toegang verlenen.

Office-proof

Het grote verschil van Microsoft Teams met andere soortgelijke software? De samenwerkingsomgeving is enorm overzichtelijk. Per project maak je een apart kanaal aan.

Doordat Microsoft Teams geïntegreerd is binnen Office 365, werk je bovendien gemakkelijk met je vertrouwde programma’s, zoals Word, Excel, Powerpoint, …

Wat is Microsoft Teams? ITC toont je alle mogelijkheden!

Ben je ervan overtuigd dat jouw medewerkers een pak efficiënter kunnen werken dankzij Microsoft Teams? Wij leggen je graag uit hoe je deze teamsoftware zo succesvol mogelijk benut. Neem contact met ons op en we helpen je de eerste stappen te zetten.

Welke software kan je nog zoal inzetten voor (ad hoc) teams of afdelingen binnen jouw bedrijf? Ontdek het hier.