02.06.20

Word vs OneNote: gebruik ze samen en pluk de vruchten

Word en OneNote vormen de perfecte tandem voor samenwerkingen in een creatieve bedrijfscontext. Word vs OneNote: wat moet je zeker weten?

word vs onenote
Ruil je standaard notitieblok tijdens meetings of brainstormsessies in voor OneNote en gebruik de software maximaal om je ideeën af te toetsen en te finetunen.

Bijna iedereen die met de computer leert werken, groeit op met Microsoft Word. Dat is al zo sinds de opkomst van het computertijdperk eind jaren 80. Maar als we het over OneNote hebben, ben je dan ook nog mee? Nochtans zijn Word en OneNote de perfecte tandem voor iedereen die samenwerkt binnen een creatieve bedrijfscontext. Word vs. OneNote: wat moet je zeker weten?

First things first: ook al lijken Word en OneNote sterk op elkaar, ze zijn beiden ontwikkeld met compleet verschillende einddoelen.

Microsoft OneNote: interactieve kladblok met deelfunctie

OneNote is het relatief onbekende kleine broertje binnen het Microsoft-pakket. Nochtans is deze sterk onderschatte software al sinds 2003 gratis beschikbaar. Wat ons betreft is OneNote onmisbaar binnen bedrijven waar snel en efficiënt samenwerken en creatieve inbreng de dagelijkse gang van zaken vormen.

Vergelijk OneNote met een interactief schilderdoek. Voeg notities toe waar je maar wil. Je bent niet gebonden aan de regeltjes – letterlijk – en kan je brein en creativiteit zo de vrije loop laten.

Waar blinkt Microsoft OneNote voornamelijk in uit?

  • Informatie en notities digitaal verzamelen, organiseren en delen
  • Digitale notities in verschillende formaten: tekst, foto, video en audio
  • Interactief samenwerken en aantekeningen maken
  • Diverse inputmogelijkheden: typen, schrijven en zelfs tekenen

Handig om te weten: OneNote slaat je werk steeds automatisch op. Je zal dus nooit je notities zomaar kwijtspelen.

word vs onenote
Is OneNote een schildercanvas, dan mag je Word eerder zien als een schoonschriftboekje, maar met tal van mogelijkheden.

Lees ook: Hoe leer je jouw bedrijf papierloos werken?

Microsoft Word: van idee tot uitwerking

Ook al kan je met Word perfect notities maken, bijhouden en delen, toch vergt het – in vergelijking met OneNote – meer tijd en beschik je over minder vrijheden als je op op een efficiënte manier interactief wenst samen te werken met andere collega’s.

Is OneNote een schildercanvas, dan mag je Word eerder zien als een schoonschriftboekje, maar met tal van mogelijkheden. Zowel op vlak van creatie, bewerking als presentatie. Met Word giet je alles in zijn definitieve, sterk gestructureerde vorm, klaar om te tonen aan klanten en partners. Digitaal of in printvorm. Met indexen, voetnoten, tabellen… noem maar op.

Word vs. OneNote: geen kwestie van of-of

Wil je het maximale uit je samenwerking halen? Dan vullen Word en OneNote elkaar perfect aan. Ruil je standaard notitieblok tijdens meetings of brainstormsessies in voor OneNote en gebruik de software maximaal om je ideeën af te toetsen en te finetunen.

Tijd om alles in zijn definitieve vorm te gieten? Dan is het tijd om je Word-programma op te starten. Bovendien kan je eenvoudig onderlinge bestanden uitwisselen tussen beide programma’s.

Lees ook: 3x supersoftware voor ad hoc teams

Klaar om de vruchten te plukken?

Wil je graag alles weten over de mooie samenwerking tussen deze twee Microsoft-toppers? Wij vertellen je graag hoe jouw collega’s het maximum halen uit het Office-pakket. Contacteer ons meteen.