22.01.19

Je bedrijf verhuizen: de absolute ICT-checklist

Je bedrijf is uit zijn voegen gebarsten en stilaan uit zijn kantoren gegroeid. Of het is misschien gewoon tijd om andere oorden op te zoeken. Hoe dan ook, een verhuis dringt zich op. Om de omschakeling zo vlekkeloos mogelijk te doen verlopen, is een checklist voor je ICT een absolute must. Je bedrijf verhuizen zonder digitale ongemakken: zo pak je het aan.

1. Voorzie voldoende netwerkaansluitingen

Op je nieuwe kantoren voorzie je best minstens vier netwerkaansluitingen: voor je pc of laptop, je telefoon en printer, en een reserveaansluiting. Het is altijd mogelijk dat er een extra personeelslid en bureau bijkomen.

2. Label alle patch points

Ga na of de netwerkkabels tussen de technische ruimte en de aansluitingspunten aan de bureaus voorzien zijn van een leesbaar label. Alle nummers op de labels moeten overeenkomen met de nummers in de technische ruimte. Is dat niet het geval, dan riskeer je alles opnieuw te moeten laten uitmeten met de juiste apparatuur.

3. Wees niet te zuinig met stopcontacten…

Een bedrijf verhuizen zonder na te denken over je stopcontacten? Vermijd dat je jarenlang tussen de verlengsnoeren gevangen zit en speel op safe. Hou rekening met printers, smartphones, pc’s, opladers voor laptops, radio en andere elektrische accessoires.

4. … en met USB-aansluitingen

Om een tekort aan stopcontacten op te vangen, kunnen USB-aansluitingen in je computerscherm een geschikte (tussen)oplossing bieden, bijvoorbeeld voor het opladen van smartphones. Koop je nieuwe pc’s aan, hou hier dan voldoende rekening mee.

bedrijf verhuizen

5. Check de sterkte van het wifisignaal

Je bedrijf verhuizen en dan tot de conclusie komen dat je op bepaalde plaatsen met een beperkt wifisignaal zit. Frustrerend, maar niet onoverkomelijk. Mogelijk dien je extra access points te installeren om het signaal te versterken. Dat is bijvoorbeeld het geval in gebouwen met meerdere verdiepingen, triple of hoogrendementsbeglazing of ingewikkelde structuren. Toch hou je hier beter op voorhand rekening mee, zodat het je opstart niet belemmert.

6. Zijn je telecomaansluitingen in orde?

Zijn er aansluitingen voor internet of telefonie voorzien in het nieuwe gebouw? Moeten deze diensten nog aangevraagd worden bij de provider? Hou rekening met een gemiddelde wachttijd van zes tot acht weken tot de daadwerkelijke installatie.

7. Zijn je verhuizers helemaal op de hoogte?

Informeer tijdig bij verschillende verhuisfirma’s. Wat is de ultieme deadline om een firma vast te leggen, gezien de grootte van je opdracht? En zijn ook zij volledig op de hoogte van hun mogelijke to do’s? Zijn ze voorzien op het transporteren van bijvoorbeeld zware printers? Bekijk ook uitgebreid de aangeboden offertes en verzekeringsvoorwaarden.

Hardware, software, … ITC Belgium heeft alles in huis

Je bedrijf verhuizen hoef je heus niet alleen aan te pakken. Heb je nood aan bijkomend advies of praktische hulp bij jouw ICT-verhuis? Of wens je te investeren in nieuwe printers, pc’s, laptops, … en bijhorende software? Bij ITC hebben we alle kennis en toepassingen in huis om jullie verhuis zo plug&play mogelijk te doen verlopen. Contacteer ons en we bekijken meteen hoe we jou kunnen bijstaan.