15.12.20

Advocom: “Op vlak van online security kunnen we ons geen achterstand veroorloven”

Op een dag open je jouw werkmailbox en wil je reageren op het mailtje van een bekende afzender. Althans, dat denk je. Maar achteraf blijkt het om een hacker te gaan die je in de val probeert te lokken. Een situatie die ze bij advocatenkantoor Advocom in Beringen absoluut willen vermijden. ITC en Advocom sloegen de handen in elkaar en rolden proactief een plan van aanpak uit. In de vorm van een securitysessie op maat.

“We gaan zowel over de gelden als over gevoelige informatie van onze cliënten. Zij moeten dus de garantie hebben dat we een state of the art beveiliging kunnen bieden."

Als advocatenkantoor gespecialiseerd in voornamelijk commerciële contracten, bemiddeling en geschillen in de ondernemingswereld, is cyberveiligheid één van de grootste prioriteiten bij Advocom.

“We gaan zowel over de gelden als over gevoelige informatie van onze cliënten. Zij moeten dus de garantie hebben dat we een state of the art beveiliging kunnen bieden om hun kostbare bezittingen te beschermen”, vertelt vennoot Peter Vlietinck. “Achterophinken is dus geen optie.”

“Nadat er terug meer en meer signalen opdoken van hacking via e-mail, nam ik ook onze eigen spamfilter onder de loep. Ik zag dat er steeds meer schadelijke mails door de beveiliging glipten dan vroeger. Voor mij was dat hét teken om nog eens met het team van ITC samen te zitten en ons systeem te optimaliseren.”

Lees ook: Komen deze frauduleuze mails je bekend voor?

“Niveau hoger met artificiële intelligentie”

“Samen met ITC kwamen we tot de conclusie om ons beveiligingspakket te optimaliseren. De oorspronkelijke spamfilter lieten we uitbreiden met een extra module die gebruik maakt van artificiële intelligentie. Een zelflerende filter die de foutenmarge blijft verkleinen en zelfs alert reageert op nieuwe pogingen tot spam of cybercriminaliteit.”

“Daarnaast vulden we onze standaard paswoordbeveiliging aan met multi-factor authentication en lieten we onze hard- en software integraal inventariseren. Welke pc’s en laptops hebben nog de juiste veiligheidslicenties? Werkt alles nog efficiënt en performant genoeg? Dit in combinatie met een volledige back-upstructuur, de nieuwste antivirusprogramma’s op hard- en softwareniveau en ITC-collega Frank die tweewekelijks op bezoek komt, maakt dat we de nodige garanties aan onze cliënten en medewerkers kunnen blijven bieden.”

Lees ook: Secure DNS, vanaf nu wordt elke klik 100% veilig

advocom
"Zeker in tijden waarin cybergijzelingen en losgelden steeds dichter bij huis gebeuren, wilden we iedereen nog eens extra sensibiliseren. ITC deed dat op een persoonlijke en interactieve manier."

“Onze mensen hebben de grootste sleutel in handen”

“Tegelijkertijd beseften we dat we ook verder moeten blijven kijken dan onze IT-infrastructuur. Een menselijke fout is snel gebeurd. Dus besloten we om ITC uit te nodigen voor een security sessie om zoveel mogelijk awareness te creëren bij onze collega’s. Zij hebben de belangrijkste sleutel in handen, vooral op vlak van veilig mailen.”

“Zeker in tijden waarin cybergijzelingen en losgelden steeds dichter bij huis gebeuren, wilden we iedereen nog eens extra sensibiliseren. ITC deed dat op een persoonlijke en interactieve manier. In een kleine veertig minuutjes tijd en aan de hand van recente en toepasselijke cases legden ze onze medewerkers de mechanismes achter de cyberaanvallen in zeer begrijpelijke taal uit. Met op het einde nog voldoende ruimte voor een Q&A.”

“Samen de komende 30 jaar voorbereiden”

Momenteel liggen de ontwerpplannen op tafel voor de bouw van een nieuw kantoor. “Voorlopig zit alles nog in een voorbereidende fase. Toch staan we erop om ITC nu al nauw bij de plannen te betrekken. We willen de basis leggen voor een veilige en performante IT-infrastructuur voor de komende dertig jaar. Dat kan alleen maar door vandaag al de juiste afspraken te maken.”

“Zo werken we bijvoorbeeld momenteel met lokale servers. Moeten we straks niet resoluut kiezen voor de cloud? We weten dat alles richting 100% digitaal evolueert, dat we met ITC een partner in huis hebben die de GDPR-verplichtingen kent en dat we op dat vlak dus op onze beide oren mogen slapen. Onze taak samen met ITC is om zulke mogelijke veranderingen zo vertrouwd mogelijk te doen aanvoelen onder onze collega’s. Dat wordt een dagdagelijkse oefening, maar we hebben er het volste vertrouwen in.”

Wéét jij dat jouw digitale beveiliging beter kan?

Of heb je alleszins een sterk vermoeden? Eén verkeerde klik kan een bedrijf al snel in vieze papieren brengen. Bij ITC zorgen we voor IT-beveiliging op maat van jouw bedrijf: hard- en software, dataopslag, online communicatie… Wij brengen alles gedetailleerd in kaart en versterken de zwakke punten.

Heb je ook interesse in een securitysessie? Onze collega’s werken in nauw overleg een interactieve sessie op maat uit voor jou en je medewerkers. Contacteer ons en we maken snel de nodige afspraken.