05.03.24

Efficiënte cloud hosting: 24/7 uptime voor GPS Time

GPS Time ontwikkelt innovatieve software die naast veilig en efficiënt ook non-stop beschikbaar moet zijn voor meer dan 250.000 eindgebruikers. Synergie tussen hardware en software is cruciaal voor het succes van een moderne bedrijfsapplicatie. Om te beantwoorden aan strenge eisen qua performantie, security en schaalbaarheid, deed GPS Time een beroep op onze ervaring met hardware en cloud hosting.

Cloud hosting bij GPS Time

GPS Time is gespecialiseerd in HR-oplossingen zoals tijdsregistratie en planning. Hiervoor ontwikkelde ze een eigen applicatie die momenteel gebruikt wordt door meer dan 250.000 eindgebruikers in bedrijven over heel België en Nederland. Het succes van een app van dit kaliber is afhankelijk van de capaciteit van de hosting en de hardware. Daarom was het belangrijk om een betrouwbare cloudprovider in te schakelen.

Efficiënte cloud hosting bij de top in België

Na een gedegen marktstudie door GPS Time, kwam onze oplossing als beste uit de bus. Na de eisen van de klant en de eindgebruikers zorgvuldig in kaart te brengen, stelden we een op maat gemaakte oplossing voor die niet alleen kostenefficiënt was, maar ook voldeed aan de hoogste standaarden voor beschikbaarheid. De applicatie wordt gehost bij de datacenters van Proximus. Met de hoogste certificaten van België en meerdere 10 Gigabit netwerkverbindingen tussen de datacenters, biedt Proximus een top-notch infrastructuur, die perfect beantwoordt aan de noden van GPS Time.

Cloud hosting in datacenter

Layers of security

Naast de beschikbaarheid van het datacenter, is ook de beveiliging van de omgeving belangrijk. Hiervoor zijn verschillende ‘layers of security’ opgezet. Op de eerste plaats komt de fysieke beveiliging van het datacenter. Enkel medewerkers van Proximus met de nodige clearance hebben toegang. Daarop volgt de firewall, Watchguard en multifactor authenticatie (MFA).

Intelligente disaster recovery

Het datacenter is met 99,99% zekerheid 24/7 online. Daarnaast hebben we een intelligente disaster recovery-omgeving opgezet voor worst case scenario’s.

Projecten van deze omvang met veeleisende cloud hosting vereisen altijd maatwerk. Bedrijven met eigen applicaties die op zoek zijn naar hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en security kunnen rekenen op onze technische expertise. We ontzorgen onze klanten volledig op vlak van hosting en waken zorgvuldig over de uptime van jouw applicatie. Ook op vlak van security denken we kritisch mee met zowel de klant als het datacenter.

Benieuwd naar hoe we softwareontwikkelaars bijstaan met de ontwikkeling van een applicatie in de cloud? Neem contact op voor een voorstel op maat.