21.11.19

Groep Heusdens: “Goeie IT is cruciaal voor de fijne werksfeer”

In deze blog laten we Luc Heusdens, zaakvoerder van familiebedrijf Groep Heusdens aan het woord, partner sinds het allerprilste begin.

groep heusdens
Luc Heusdens en zijn zus Myriam runnen hun familiebedrijf intussen al 36 jaar. "En dat betekent blijven innoveren, ook op vlak van IT."

ITC bestaat binnenkort 15 jaar. En dat jubileum vieren we met onze klanten. In deze blog laten we Luc Heusdens, zaakvoerder van familiebedrijf Groep Heusdens aan het woord, partner sinds het allerprilste begin. Hoe is hun IT-infrastructuur doorheen de jaren geëvolueerd?

“Elke 5 à 7 jaar compleet nieuwe materialen”

Groep Heusdens is al 36 jaar lang het bedrijf van Luc Heusdens en zijn zus Myriam. Samen stonden ze aan de wieg van de onderneming. De groep is exclusief invoerder voor Schäffer in België en verkoopt en verhuurt wiel-, knik- en telescoopladers aan zo’n 7.000 klanten in heel België, inclusief 24u lange naservice.

Samen met het bedrijf zijn ook de IT-voorzieningen fors gegroeid doorheen al die jaren. “We zijn begonnen met één computer, vandaag zijn er dat een stuk of twaalf. De laatste twintig jaar is ons personeel zeker verdubbeld in aantal. In combinatie met de toenemende digitalisering moesten we duidelijke keuzes maken.”

“Eén van die keuzes was om ons IT-park om de vijf à zeven jaar helemaal te vernieuwen. Pc’s, schermen, bijhorende accessoires, de telefooncentrale, noem maar op. Net als bij ons rollend materieel blijven we inzetten op frequente vernieuwing. We willen continu up-to-date zijn als bedrijf. En als je goede medewerkers wil aantrekken, moeten ze in een positieve sfeer met topmateriaal kunnen werken. Chaos zorgt niet voor binding. Niet tussen collega’s, noch tussen ons en de klant.”

“Centrale server voor ultieme beveiliging”

“Bovendien groeiden we mee met onze klanten. Terwijl het aantal bestellingen en administratieve handelingen stijgt, moet je dezelfde kwaliteit blijven garanderen en steeds perfectie nastreven. Dat betekent snel en efficiënt werken.”

“Daarom hebben we net geïnvesteerd in een nieuwe centrale server. Drie maal krachtiger en vijf maal sneller dan onze vorige. Al onze data wordt automatisch en veilig weggeschreven op de server. Dagelijks worden een aantal extra back-up’s aangemaakt, waarvan één back-upversie naar de cloud gaat. Bij ITC controleren ze iedere dag of die back-ups succesvol verlopen zijn en voeren aanpassingen door als dat nodig blijkt.”

“Dit biedt ons niet alleen extra zekerheid, we moeten niet langer elke dag een back-up zetten op de harde schijf en die in een brandveilige safe opbergen. Onze bestanden zijn nu zeer goed beveiligd tegen brand of hackers.”

“Straks voorzien we ook twee in de hoogte verstelbare schermen per bureau. Voor onze mensen die constant met meerdere programma’s werken, betekent dit een pak extra gebruiksgemak en ergonomisch comfort.”

groep heusdens
"In de belangrijke overgangsmomenten van de ene naar de andere IT-infrastructuur is het belangrijk dat we kunnen terugvallen op een gerodeerde partner."

“Tablets zijn onmisbaar geworden”

Is er een digitaal snufje waar ze bij Groep Heusdens absoluut niet meer zonder kunnen in vergelijking met vroeger? “Zeker en vast onze tablets in combinatie met Office365. Die gebruiken we dagelijks om prijsoffertes te tonen aan onze potentiële klanten. Of dat nu bij hen op kantoor of op de boerderij is.”

“We hebben zelfs een app laten ontwikkelen om onze klanten gericht te informeren over onze producten en prijzen. Onze verkopers krijgen ook altijd een mobiele printer mee de baan op om offertes of info af te printen indien nodig.”

De belangrijke sleutelwoorden?

Wat zijn volgens Luc Heusdens de belangrijkste elementen in een samenwerking met een IT-partner? “Het afhandelen van de moeilijke overgangsmomenten. Zeker in ons geval, omdat we vaak wisselen van apparatuur en software. En dan is het belangrijk om samen te werken met een gerodeerd team dat, ondanks de tijdsdruk, toch resultaat levert. Zelfs als daar overuren bij komen kijken. Ook de communicatie via één centraal aanspreekpunt maakt de samenwerking een stuk eenvoudiger en efficiënter. ”

Hoe laat je jouw bedrijf maximaal renderen?

En jij? Ben jij er binnen tien jaar bij op onze 25e verjaardag? We hopen het alvast! Want we zijn er zeker van dat we jouw digitale processen kunnen versnellen en optimaliseren. Zodat jouw bedrijf en alle werknemers er de vruchten van plukken. Net zoals dat het geval is bij Luc en Schäffer. Hoe we dat doen? Contacteer ons meteen voor meer info!