21.12.22

“In mijn trouwkostuum gesolliciteerd”

Stefan heeft al verschillende mooie jaren achter de rug bij ITC. Maar liefst 17 jaar om precies te zijn. Wij kennen hem als een goedlachse, hulpvaardige collega waar we altijd op kunnen rekenen. Hij was zo vriendelijk om zijn mooiste herinneringen en anekdotes met ons te delen. Maak kennis met Stefan.

Stefan Cardinaels

“Ik ben mijn carrière bij een vorige werkgever begonnen met de assemblage van pc’s. Hier leerde ik Mark Ponet kennen, nadat ik bij hem had gesolliciteerd in mijn trouwkostuum. Toen Mark besloot om een eigen bedrijf op te richten, was ik ondertussen planner bij de technische dienst. Iets later kreeg ik telefoon van Mark met de vraag of ik bij ITC wou beginnen. Ik antwoordde toen dat ik tijd nodig had om erover na te denken, maar van zodra ik had afgelegd, deed ik een vreugdedansje naast mijn bureau. Ron, Marc, Mark en ik waren voordien namelijk al collega’s, dus we kenden elkaar goed. Daarom was het eigenlijk geen moeilijke beslissing.”

“Zo ben ik 1 jaar na de oprichting bij ITC begonnen. ITC was toen nog niet zo groot als vandaag. Destijds zaten we met ongeveer 12 collega’s in een kantoor in Halen. Ik heb bij ITC nooit het gevoel gehad dat ik een nummertje ben, want iedereen is hier om zijn of haar hobby te doen. Die liefde voor IT en de motivatie die daarbij hoort zorgt ervoor dat we onze klanten EN elkaar met veel plezier helpen.”

“Het draait niet enkel om verkopen”

“In mijn beginjaren bij ITC was ik planner, maar tegenwoordig zit ik als technisch consultant meer op de baan. Ik ben voornamelijk bij klanten, maar wanneer nodig spring ik ook in op de helpdesk. Ik ben graag tussen de mensen, bij collega’s, maar ook bij de klant voel ik me thuis. Ik ben tevreden als ik een klant kan helpen. Het draait niet enkel om verkopen, maar om klanten te ondersteunen en te ontzorgen. Op lange termijn brengt dat het meeste op.”

Kabelmanagement van Stefan Cardinaels

“Op een gemiddelde werkdag installeer ik computers en telefooncentrales. Daarvoor krijg ik veel appreciatie van klanten. Zeker wanneer ik een werkplaats beter achterlaat dan ik het aantrof. Zo heb ik er bijvoorbeeld een gewoonte van gemaakt om kabels op te ruimen. Binnenkort ga ik samen met Dario de IT-infrastructuur van een klant verhuizen. Dario doet dan de server rack, het hart van de IT, en ik de behuizing en de aansluiting. Ondertussen beantwoord ik alle vragen van klanten, zodat Dario zich kan focussen op de server. Teamwork makes the dream work!”

Backspace

Als je een jaar lang een andere job zou mogen doen, welke zou dat zijn?

“Ik zou het vroeger nooit geraden hebben, maar dan zou ik iets kiezen in de zorgsector. Bijna mijn hele gezin werkt in de zorgsector en ik heb daar veel respect voor. Mijn vrouw is onthaalmoeder, Tom werkt in de geestelijke gezondheidszorg, Nick werkt met jongeren, Myrthe met ouderen, Lise studeert biomedische wetenschappen en Kevin is redder, de sportieve zorger (lacht).”

Waar hou je je buiten de werkuren zoal mee bezig?

“Vroeger sportte ik niet. Ooit, bij pot en pint, ben ik de uitdaging aangegaan om mee te doen met de Dodentocht. Die beslissing viel één maand voor de start. We trainden toen een maand lang driemaal per week. Door de training voelde ik me beter en fitter. Daarom hebben we er met het gezin een traditie van gemaakt. Omdat de Dodentocht niet kon doorgaan tijdens de coronacrisis, hebben we thuis een eigen tocht georganiseerd. Het toeval wou dat we net op de warmste dag van het jaar vertrokken, maar we hebben het uiteindelijk alle drie gehaald binnen de 24 uur. Ondertussen heb ik al 17 keer een dodentocht afgelegd.”

Stefan Cardinaels in de krant

Wat is jouw mooiste herinnering bij ITC?

“Samen met een aantal collega’s ben ik ooit op een memorabel weekendje geweest. Toen Mark op het werk zei dat hij in het weekend naar een camping in Turnhout ging, hebben we onszelf voor de grap ook uitgenodigd. Toen we plots effectief aan Mark zijn camper stonden, heeft hij voor ons een fietshutje gehuurd om te overnachten. Dat is uitgedraaid op een tof, spontaan weekendje. Dat jaar waren we maar met een stuk of 6 collega’s, maar het jaar daarna heeft Mark de hele ITC-familie uitgenodigd voor een feest met barbecue. Dat zijn heel toffe herinneringen.”