Ongetwijfeld passeert er wel eens een vreemd mailtje in jouw werkmailbox. Afzender onbekend, onderwerp in een vreemde taal of apart verwoord. Jij weet dat je het mailtje zo snel mogelijk naar de prullenbak moet verwijzen, maar volgt iedereen binnen het bedrijf dezelfde logica? Veilig mailen: waar begin je?

Met Advanced Threat Protection van Microsoft wapen je in één keer alle mailboxen binnen het bedrijf tegen digitaal gevaar. Dat doet de software – die trouwens amper 1,70 euro per gebruiker per maand kost – op drie manieren.

1. Links controleren

Advanced Threat Protection checkt iedere link binnen een e-mail. Klikt de gebruiker op een link, dan opent die zich binnen een veilige en betrouwbare omgeving. Schadelijke links worden altijd afgeleid naar een pagina die de gebruiker van dienst waarschuwt.

2. Bijlages testen

Hangt er een bijlage aan een verdachte e-mail? De software controleert de inhoud ervan op een veilige plaats en haalt die door een Microsoft-database van miljoenen verdachte bestanden die dagelijks wereldwijd worden verstuurd.

3. Ontmaskeren van bedriegers

Daarnaast beschikt Office Advanced Threat Protection ook over ingebouwde spoof intelligence. Hackers die aan spoofing doen, verbergen hun identiteit meestal door zich te verstoppen achter een betrouwbaar ogend mailadres, zoals dat van een bank. Ze proberen de ontvanger van de mail te lokken naar een herkenbare aanmeldingspagina om zo zijn logingegevens te verkrijgen. Met alle gevolgen van dien. Deze vorm van hacken staat beter bekend als phishing.

Dankzij deze spoof intelligence-beveiliging komt veilig mailen weer een grote stap dichterbij. Werknemers lopen namelijk een pak minder risico om slachtoffer te worden van spam of phishing.

Veilig mailen: ITC zet alles op voor jouw bedrijf

Ben jij ook overtuigd dat jouw bedrijf extra beveiliging kan gebruiken op vlak van e-mail? ITC zet Office Advanced Threat Protection moeiteloos voor je op en biedt indien gewenst bijkomend advies en zelfs interne opleidingen aan. Ook voor alle andere soorten databeveiliging ben je bij ITC op het juiste adres.

Interesse in een extra laagje veiligheid binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we regelen zo snel mogelijk een eerste afspraak.