26.09.22

Tessie Weygers: “online security komt nu op de eerste plaats”

Weygers en ITC, twee familiebedrijven met een ontembare passie voor hun vak. De klik met ITC werd dus snel gemaakt. We zetten deze samenwerking dan ook graag in de kijker. Dankzij deze passie gaat interieurontwerper en -bouwer Weygers tot het uiterste voor hun klanten. Maar niet zonder digitale innovatie. Tessie Weygers en Dirk Daniels vertellen hoe Weygers vooruitgaat in een digitale wereld en hoe ITC daaraan bijdraagt als algemene IT-partner.

Weygers portret
Weygers portret

Totale projectinrichting sinds 1986

“Sinds onze start in 1986 is Weygers gegroeid tot een KMO met ongeveer 50 medewerkers, met projecten in heel Vlaanderen.” verkondigt Tessie Weygers, algemeen directeur bij het gelijknamige afwerkingsbedrijf. “We hebben vooral ervaring in kantoorinrichting en andere B2B projecten zoals hotels, restaurants en retail, maar daarnaast zetten we onze tanden ook graag in de ‘kleinere projecten’ zoals privéwoningen.”

IT in mensentaal

Dirk Daniels, verantwoordelijke calculatie en verkoop bij Weygers, blikt terug op de samenwerking met ITC: “Ongeveer 7 jaar geleden kwamen we voor het eerst in contact met ITC. We waren op zoek naar een partij die ons proactief kon ontzorgen met verschillende IT-oplossingen. Dat kwamen we helaas te kort bij onze vorige leverancier. Ondertussen beheert ITC ons volledig netwerk, onze online security, het onderhoud van onze hardware en onze Microsoftprogramma’s.”

Waarom we onze IT uitbesteden? Daar hebben we niet over getwijfeld.” weet Tessie. “De IT-sector evolueert zo snel dat het voor een KMO haast onmogelijk is om op zichzelf bij te blijven. Gelukkig hebben we een goede klik met onze contactpersonen bij ITC. Ze denken echt met ons mee alsof ze onze collega’s zijn. Dat betekent dat we met hen kunnen praten in ‘mensentaal’. Ze leggen duidelijk uit wat ze doen en waarom ze dat doen. Zo is het vertrouwen gegroeid en kunnen we op vlak van online security op beide oren slapen.”

IT-partner Weygers
IT-partner Weygers

3 vragen, 3 keer digitaal

Wat kunnen jullie vandaag niet missen op digitaal vlak?

“Weygers is in het verleden slachtoffer geweest van een cyberaanval. Nu kunnen we uit ervaring zeggen dat we niet achter willen blijven op vlak van online security. ITC heeft onze beveiligingssystemen geoptimaliseerd zodat onder andere de productie is afgeschermd van de kantoren. Stel dat we opnieuw gehackt worden, is de kans groter dat onze klanten hier dus geen hinder van ondervinden.”

Hoe staan jullie tegenover de toenemende invloed van de digitale wereld?

“We zijn geen koptrekkers, maar we hinken in ieder geval niet achterop. We gaan mee met de tijd en dus ook met de digitale wereld. Natuurlijk zijn er altijd werkpunten, maar we zijn bereid om nog sneller te schakelen. Wanneer ITC oplossingen of verbeteringen aanbrengt, gaan we aan de slag om ze door te voeren.”

“Tegelijkertijd geeft Weygers als familiebedrijf steeds de voorkeur aan persoonlijk contact. Digitalisering mag dus nooit in de weg staan van onze persoonlijke benadering en klantencontact. Natuurlijk doen ook wij regelmatig digitale meetings, maar we verkiezen een gepersonaliseerde aanpak. Dat zijn meestal de goede oude face-to-face gesprekken.”

Over welke digitale investeringen denken jullie al na?

“Onze interne werking kan een upgrade gebruiken. We zijn al langer op zoek naar een totaalpakket dat al onze verschillende systemen integreert. Onze huidige systemen voor HR, boekhouding, ERP, enz. ‘praten’ bijvoorbeeld niet met elkaar. Daarnaast zal het in de toekomst zeker een meerwaarde zijn als we dit nieuw centraal systeem kunnen koppelen aan een clouddienst.

Weygers persoonlijke aanpak
Weygers persoonlijke aanpak

Op zoek naar een IT-partner die meedenkt?

Weygers ging 7 jaar geleden op zoek naar IT-partner die kon meegroeien met het bedrijf. ITC was in die zin de ideale partner. Groot genoeg om gespecialiseerde IT-diensten aan te bieden, maar klein genoeg om een persoonlijke aanpak te garanderen.

Is jouw bedrijf ook op zoek naar professionele online security? We zitten graag samen om te bekijken wat ITC voor jou kan betekenen. Neem gerust contact op, of bekijk wat we al betekenen voor andere bedrijven.