22.01.24

Hybride IT-setup met Microsoft Azure: een logische stap voor Groep Heeren

Als één van de grootste spelers op de doe-het-zelfmarkt in België en uitbater van 20 Hubo-winkels, is Groep Tom Heeren een gevestigde waarde in Limburg en Antwerpen. Om in te spelen op de snel evoluerende digitale wereld, investeerden ze in een hybride IT-oplossing met Microsoft Azure die de snelheid, efficiëntie en beveiliging van hun bedrijfsactiviteiten aanzienlijk heeft verbeterd.

Groep Heeren

Een welgekende uitdaging voor snelgroeiende bedrijven met meerdere filialen: hoe schakel je over van één lokale server naar een cloudoplossing die alle vestigingen kan dienen? Een lokale infrastructuur voldoet zelden nog aan hedendaagse standaarden, wat ten koste gaat van de efficiënte van alle medewerkers. Na meerdere overnames besloot Groep Heeren om te investeren in een betrouwbare en uniforme IT-infrastructuur voor alle vestigingen.

Onze technische consultants gingen op zoek naar een oplossing om de nodige data beschikbaar te stellen op de juiste plaatsen, de snelheid te verbeteren en de infrastructuur in het algemeen beter te beheren. Een back-upstrategie en security staan altijd centraal in onze oplossingen. Het Microsoft Azure Platform kon beantwoorden aan al deze behoeften, en meer.

Microsoft Azure

Microsoft Azure: de ideale oplossing

We ontwikkelden een hybride concept waarbij data beschikbaar is op de desbetreffende locatie dankzij een on prem server en Azure Files in de cloud. Azure fungeert als de verbindende factor tussen de filialen, waarbij gegevens per vestiging en op productiesites beschikbaar zijn. De cloudopslag werd geoptimaliseerd om overal te werken met de beste snelheid, inclusief automatische back-ups in de cloud.

Microsoft Azure biedt betrouwbare technologie met een eenvoudige, betaalbare implementatie. Azure Files bood de beste oplossing met geïntegreerde back-upstrategie en file sync. Het resultaat: technische superioriteit en de mogelijkheid om snel en efficiënt te werken, ongeacht de locatie en de afstand tot de server.

Geïntegreerd met CAD- en CAM-software

Een specifieke uitdaging voor Groep Heeren was de toegang tot specifieke CAD- en CAM-software om CNC-machines aan te sturen. Hiervoor werkten we nauw samen met leveranciers van Groep Heeren om een oplossing op maat te bieden, zoals Widooca en Ardis. De overgang werd stap voor stap aangepakt, met een focus op standaardisatie van apparaten, software en netwerkinfrastructuur over alle filialen heen. Verdere standaardisatie is in de toekomst mogelijk via Microsoft Intune en N-Central voor Remote monitoring and management (RMM).

Ook klaar voor de volgende digitale stap?

Dankzij onze hybride IT-oplossing en de implementatie van Microsoft Azure kent Groep Heeren aanzienlijke verbeteringen in snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid. Niet onbelangrijk voor een organisatie van dit formaat. Heeft ook jouw bedrijf nood aan digitalisering om efficiënter en veiliger te kunnen werken? Neem contact op en we brengen samen de specifieke behoeften van jouw bedrijf in kaart.